Άρθρο Localit 21 Νοεμβρίου, 2016

Πρώτη μέρα στο σχολείο για προσφυγόπουλα, στο Καλπάκι και στη Φιλιππιάδα

προσφυγόπουλαΠρώτη μέρα στο σχολείο, σήμερα, για δεκάδες προσφυγόπουλα στο Καλπάκι και στην Φιλιππιάδα.

Στο Καλπάκι, στις 2.00  το μεσημέρι,  η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, Αγγελική Φωτεινού υποδέχτηκε 27 παιδάκια από το κέντρο Φιλοξενίας των Δολιανών.

Στο σχολείο έγινε μικρή γιορτή, που έκρυβε μια έκπληξη για τους μικρούς μαθητές. Τα παιδάκια παρακολούθησαν μια ταινία για τον κόσμο, στα αραβικά, από το φορητό Πλανητάριο Ιωαννίνων.

Η κ. Φωτεινού ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως στο σχολείο συναντήθηκε με γονείς που εκφράζουν ανησυχία και επιφυλάξεις, λόγω ελλιπούς πληροφόρησής τους σχετικά με τις υγειονομικές συνθήκες στις οποίες ζουν τα προσφυγόπουλα.

Στην Φιλιππιάδα, κτύπησε το κουδούνι στο 1ο και στο 2ο δημοτικό σχολείο για 34 προσφυγόπουλα και για περίπου 20 μεγαλύτερα παιδιά του γυμνασίου. Ωστόσο, σήμερα, πολλοί γονείς μαθητών από το 2ο δημοτικό, δεν έστειλαν τα παιδιά τους σχολείο, διότι εκφράζουν επιφυλάξεις και ζητούν να έχουν επαρκή ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας των προσφυγόπουλων που θα φοιτήσουν εκεί.

Η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι και στην Φιλιππιάδα οι όποιες επιφυλάξεις θα αρθούν τις επόμενες ημέρες και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…