Άρθρο Localit 10 Νοεμβρίου, 2015

Προθεσμία μέχρι 30 Νοεμβρίου για την απογραφή Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου

δημόσιοΤην υποχρέωση να αποστείλουν πίνακες στους οποίους θα αναγράφονται τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, επισημαίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών. Ειδικότερα, ζητείται από τους αρμόδια υπουργεία και από τους φορείς που εποπτεύουν να έχουν απαντήσει στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι Δημόσιες και Δημοτικές Επιχειρήσεις καθώς και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της απογραφής του προσωπικού τους στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, αλλά δεν έχουν απογραφεί, ενημερώνονται ότι θα πρέπει άμεσα να απογραφούν».

Στην εγκύκλιο υπογραμμίζεται ότι τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο Κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους υπάγονται στις σχετικές διατάξεις και θα πρέπει να απογραφούν άμεσα.

Το νομικό πλαίσιο προβλέπει αυστηρές κυρώσεις για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου που παρεκκλίνουν από την υποχρέωση απογραφής στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και από την ένταξη στο σύστημα πληρωμών της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής.

Η υποχρέωση απογραφής αφορά μόνο στους φορείς που δεν έχουν απογραφεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή δεν έχουν πιστοποιημένο χρήστη που να έχει πρόσβαση στο Μητρώο για να απογράφει το προσωπικό του φορέα. Οι φορείς που έχουν απογραφεί υποχρεούνται να ολοκληρώσουν άμεσα την ένταξή τους στο σύστημα πληρωμών της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής του Υπουργείου Οικονομικών, στην περίπτωση που δεν το έχουν πράξει.

Αναλυτικά η εγκύκλιος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανοίγει τη συζήτηση για άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο

Με τον πιο επίσημο τρόπο η Κυβέρνηση ανοίγει τη συζήτηση για την άρση της μονιμότητας…

Ρεπορτάζ 19 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Πελετίδης: Η υπογειοποίηση του τρένου είναι αδιαπραγμάτευτη για το λαό της Πάτρας

«Η υπογειοποίηση του τρένου είναι αδιαπραγμάτευτη για το λαό της Πάτρας» τόνισε ο δήμαρχος Κώστας…

Ρεπορτάζ 16 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Κεφαλογιάννης για καθαρισμούς οικοπέδων: Nέο θεσμικό πλαίσιο για επιβράβευση των δήμων που επιδεικνύουν υψηλό βαθμό συμμόρφωσης

Στην ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός…