Άρθρο Localit 25 Νοεμβρίου, 2017

Προτεραιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η προστασία και η στήριξη της γυναίκας απέναντι σε φαινόμενα κακοποίησης

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης,προχώρησε στη παρακάτω δήλωση:

Η 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, συμβολίζει την ανάγκη προκειμένου να εργαστούμε 365 ημέρες το χρόνο προς την κατεύθυνση του στόχου «Καμία γυναίκα κακοποιημένη, καμία ανοχή στη βία».

Η στήριξη και η προστασία της γυναίκας απέναντι σε φαινόμενα κακοποίησης και βίας αποτελεί μια βασική προτεραιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού.

Μέχρι σήμερα έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς για εμάς η προστασία της γυναίκας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί μια καθημερινή προτεραιότητα.

Η ενίσχυση και η ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας και ιδιαίτερα της γυναίκας-θύμα βίαιης συμπεριφοράς και κακοποίησης, έχει τεθεί ως κεντρικός στόχος και της επιτροπής Ισότητας η οποία έχει συσταθεί στη ΚΕΔΕ. Σε συνεργασία με την στήριξη της κεντρικής διοίκησης αναπτύσσουμε όλο και περισσότερες δράσεις και δομές για τη θωράκιση της.

Ήδη έχουμε πραγματοποιήσει με τη συνεργασία της γ. γ. Ισότητας των Φύλων σχετικό συνέδριο για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, ενώ υλοποιηθούμε προγράμματα φιλοξενίας και κατάρτισης γυναικών.

Είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι ότι δεν πρέπει να μένουμε θεατές απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα και προβλήματα. Οι γυναίκες που έχουν υποστεί βία έχουν ανάγκη τη στήριξή μας και οφείλουμε να αγωνιστούμε προκειμένου να βγουν από μια τέτοια κατάσταση.

Ο σεβασμός απέναντι στη γυναίκα και η μηδενική ανοχή στην κακοποίηση είναι ένας στόχος που πρέπει να υποστηριχθεί από όλα τα επίπεδα διοίκησης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο 9,4% η καταγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου

Πολύ χαμηλή είναι η προσέλευση των  δημοτών στο Κτηματολόγιο για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νομοσχέδιο προβλέπει την κάλυψη από τους δήμους λειτουργικών αναγκών Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων…

Ρεπορτάζ 25 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ ΟΤΑ: Τι ζήτησε και τι πήρε από ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αγωνιστεί και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει…