Άρθρο Localit 07 Δεκεμβρίου, 2023

Πρόταση Δήμου Πλατανιά για απόδοση στους Δήμους ποσοστού του Τέλους Ανθεκτικότητας

Την πρόταση που είχε καταθέσει από το 2019, σχετικά με το φόρο Διαμονής ( μετονομαζόμενο σε  Τέλος Ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση), να γίνεται απόδοση μέρους του, στους Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού της Χώρας, επανέφερε με επιστολή του στα αρμόδια υπουργεία και φορείς, ο δήμαρχος Πλατανιά  Ι. Μαλανδράκης, με αφορμή την  τροποποίηση  του νομοθετικού πλαισίου για το φορολογικό νομοσχέδιο.

«Όπως διαπιστώνεται στο νέο φορολογικό σχέδιο μετατρέπεται ο παραπάνω Φόρος Διαμονής σε Τέλος Ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση, και υπερδιπλασιάζεται στις περισσότερες κατηγορίες», αναφέρει.

Η πρότασή του Δήμου Πλατανιά έγκειται στο υπό ψήφιση τέλος ανθεκτικότητας, το 60% να αποδίδεται στους πρωτοβάθμιους Ο.Τ.Α. της χώρας σε ετήσια βάση, με δεδομένο ότι οι Δήμοι έχουν την κύρια ευθύνη για μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του τομέα του τουρισμού σε τοπικό επίπεδο (καθαριότητα, συντήρηση υποδομών, κατασκευή ανθεκτικών έργων, τουριστική προβολή, εφαρμογές λογισμικού για προβολή, κλπ) ενώ ταυτόχρονα είναι οι Δήμοι που δέχονται την «όχληση» από τις δραστηριότητες  του. Παράλληλα από το παραπάνω ποσοστό, το 20%  να αποδίδεται οριζόντια σε όλους του Δήμους της Χώρας.

Το εν λόγω τέλος, θα αποδίδεται σε ειδικό κωδικό του Δημοτικού προϋπολογισμού με τίτλο «Τέλος Τουρισμού» και θα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα.

«…θεωρούμε δίκαιο και αναγκαίο μέρος του Τέλους ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση να προορίζεται στους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, αποσκοπώντας να καλύψει την αντιμετώπιση δαπανών για τουριστικές υπηρεσίες ή έργα στην περιοχή του κάθε Δήμου που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της αλλά κυρίως θα  προορίζεται παραλληλα και σε ανθεκτικά έργα και υποδομές θωράκισης από τις φυσικές καταστροφές», υπογράμμισε στην επιστολή που απεστάλη στα αρμόδια υπουργεία, ο δήμαρχος Πλατανιά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επεκτείνεται & ενισχύεται το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων με ιδιαίτερη μέριμνα για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Στην επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε επιπλέον 20 δήμους – από τους οποίους οι…

Ρεπορτάζ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων δημιούργησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων δημιούργησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, αποσκοπώντας στην ουσιαστική προστασία των ανηλίκων, στο…

Ρεπορτάζ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λήμνος: Μαζικές στειρώσεις σε αδέσποτες γάτες το Σαββατοκύριακο 24&25 Φεβρουαρίου

Σε μαζικές στειρώσεις σε αδέσποτες γάτες, προχωρά το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Φεβρουαρίου ο Δήμος…