Άρθρο Localit 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Πρόταση δήμου Μυτιλήνης για δημιουργία ΚΥΤ 2.500 προσφύγων – μεταναστών στο Καμένο Δάσος

Πρόταση δημιουργίας δομής υποδοχής, ταυτοποίησης και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών δυναμικότητας 2.500 ατόμων και 500 εργαζομένων κάθε κατηγορίας σε αυτήν, στο χώρο του πεδίου βολής του Καμένου Δάσους στην κεντρική Λέσβο φαίνεται πως συγκροτεί η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης. Ας σημειωθεί ότι η έκταση ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης.

Όπως μεταδίδει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα «ΣΤΟ ΝΗΣΙ», στην κατεύθυνση αυτή φαίνεται πως κατέληξε την περασμένη Παρασκευή, συνάντηση στελεχών της δημοτικής αρχής που συγκροτούν την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου υπό το δήμαρχο Στρατή Κύτελη, με τη συμμετοχή του βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου και τεχνικών του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Μυτιλήνης. Από τη Δημοτική Αρχή εκτός του δημάρχου συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Στρατής Τζιμής και Μιχάλης Φρατζέσκος και οι Σύμβουλοι εκπρόσωποι των μειοψηφούντων συνδυασμών Γιάννης Βατός και Παναγιώτης Ζαφειρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση δεν είχαν κληθεί εκπρόσωποι των συνδυασμών της Αριστεράς.

Η παραπάνω ομάδα εκτός του Καμένου Δάσους, επισκέφθηκε επίσης χώρους στον άξονα Καράβας – Διαβολόρεμα δηλαδή από το δρόμο Μυτιλήνης – Μανταμάδος ως το δρόμο Μυτιλήνης Καλλονή που περνά από το ΧΥΤΑ. Με μόνη θέση που να ανταποκρίνεται κατ’ αρχάς στις προδιαγραφές που είχαν τεθεί, έκταση 200 στρεμμάτων δίπλα από τον ΧΥΤΑ. Πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι η θέση του Καμένου Δάσους προκρίθηκε αυτής στο ΧΥΤΑ λόγω ιδιοκτησιακού καθεστώτος (το Καμένο Δάσος ανήκει στο δημόσιο) αλλά και άλλων γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών.

Εάν τελικά η πρώτη απόφαση της Παρασκευής γίνει κατ’ αρχάς δεκτή και από άλλους εμπλεκόμενους με αυτήν όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις, το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης. Εκεί θα κατατεθεί και πακέτο «αντισταθμιστικών οφελών» από μέρους των υπουργείων Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Άσυλου καθώς και κανόνων ασφαλείας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επειδή στη δημιουργία του νέου ΚΥΤ καθώς και στη λειτουργία του θα εμπλακεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τις πρόσφατες εξαγγελίες του επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά και Ευρωπαίων ηγετών όπως η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα ζητηθεί να υπάρξει και Μνημόνιο δεσμεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το λαό της Λέσβου για οικονομικές ελαφρύνσεις αλλά και σειρά έργων υποδομής κυρίως στην πόλη της Μυτιλήνης αλλά και σε Κοινότητες όπως η Μόρια που οι κάτοικοι τους υπέστησαν τις επιπτώσεις τις προσφυγικής κρίσεις.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα επόμενα 24ωρα η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών για τη δήμαρχο Κασσάνδρας

Ενώπιον του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών βρέθηκε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, η οποία κλήθηκε…

Ρεπορτάζ 22 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα έργα που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ στην Πέλλα στη συνάντηση της περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας με τους δημάρχους της περιοχής

Τα έργα που υλοποιούνται μέσω του ΕΣΠΑ στην Πέλλα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που…

Ρεπορτάζ 22 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Ωραιοκάστρου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Έργο GivEUvoice

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ο Δήμος Ωραιοκάστρου συμμετέχει ως εταίρος στο έργο με τίτλο «GivEUvoice:…