Άρθρο Localit 09 Οκτωβρίου, 2015

Πρόταση Δ. Μάρδα για αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών στο αποψινό Δ.Σ του ΣΔΙΠΕ

ιαματικές πηγέςΤις δυνατότητες αναβάθμισης του ιαματικού τουρισμού, αλλά και προτάσεις για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, με σκοπό την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας, θα συζητήσει με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος (ΣΔΙΠΕ), ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος, για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας.

Στη συνεδρίαση που θα γίνει το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, στην οποία θα μετέχουν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι των 54 δήμων-μελών του ΣΔΙΠΕ απ’ όλη την Ελλάδα, ο κ. Μάρδας θα παρουσιάσει συγκεκριμένη μέθοδο αξιοποίησης των Ιαματικών Πηγών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμβολή του υπουργείου Εξωτερικών και της Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μπορεί να είναι καταλυτική στη διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου προσέλκυσης ξένων επενδύσεων για την αξιοποίηση των Ιαματικών Φυσικών Πόρων της χώρας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των υποδομών. Όπως σημειώνεται, οι επενδύσεις θα έχουν στόχο, αφενός, τη διαμόρφωση ενός υψηλής ποιότητας προϊόντος που θα απευθύνεται σε υψηλά εισοδήματα, κυρίως από επισκέπτες του εξωτερικού και, αφετέρου, την κάλυψη των αναγκών της πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΔΙΠΕ, επισημαίνει ότι στη συνεδρίαση, θα  δοθεί ιδιαίτερο βάρος στα ζητήματα των υποδομών, στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων εκμετάλλευσης των Ιαματικών Πόρων, στην προώθηση και γενικά στον χαρακτήρα που πρέπει να έχει το προϊόν που λέγεται Ελληνικός Ιαματικός τουρισμός

“Οφείλουμε πλέον να καθορίσουμε τις πολιτικές μας για τα Ιαματικά πάνω σε έναν κεντρικό άξονα αν θέλουμε κάποια στιγμή να φτιάξουμε ένα Εθνικό Θερμαλιστικό Προϊόν που να μπορεί να αποτελέσει την προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων με σκοπό την ανάπτυξη και την κερδοφορία προς όφελος της τοπικής και εθνικής μας οικονομίας” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη: Πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος κατέβαλε τα πρώτα ποσά για το διάστημα Νοεμβρίου – Απριλίου, στηρίζοντας έμπρακτα τους…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…