Άρθρο Localit 08 Ιουνίου, 2021

Προτάσεις για τη χρηματοδότηση 12 μεγάλων έργων, από το «Αντώνης Τρίτσης» κατέθεσε ο Δήμος Φυλής

Δώδεκα προτάσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 60,17 εκατ. ευρώ, που καλύπτουν όλο το φάσμα της δραστηριότητάς του, κατέθεσε προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο Δήμος Φυλής.

Στις προτάσεις του Δήμου περιλαμβάνονται έργα ύδρευσης, αναπλάσεων (αστική αναζωογόνηση), ανέγερσης σχολικών κτιρίων, αντιπλημμυρικής προστασίας, ηλεκτροκίνησης, συντήρησης σχολείων, πολιτικής προστασίας (πυροπροστασία Πάρνηθας), πράσινων σημείων (βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων), ιστορικής γνώσης και ψηφιακής σύγκλισης .

Από τις προτάσεις αυτές ήδη έχουν εγκριθεί τρεις, προϋπολογισμού 10,76 εκατ. ευρώ, από τις οποίες οι δύο έχουν εξελιχθεί σε έργα που εκτελούνται, όπως η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης και το αντιπλημμυρικό στις οδούς Αλιάκμονος και Θεσσαλίας. Η τρίτη αφορά στο έργο ανέγερσης του 8ου Δημοτικού Σχολείου, στη συνοικία της Ζωφριάς, για το οποίο ολοκληρώθηκε η διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου στο Ελεγκτικό Συνέδριο κι αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Εξάλλου, στις 4 Ιουνίου 2021, όπως ενημερώνει, εγκρίθηκε η πρόταση για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών ύδρευσης του Δήμου Φυλής, ένα περιβαλλοντικό έργο που θα μειώσει το ενεργειακό κόστος στην ύδρευση με την τοποθέτηση 2 υποβρύχιων αντλητικών συγκροτημάτων και 6 αντλιών νέας τεχνολογίας καθώς και φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος 0,5 ΜW.

Αναφορικά με τις προτάσεις των νέων έργων ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τόνισε ότι αποτελεί πάγια τακτική του Δήμου να διεκδικεί την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που διατίθενται.

«Διεκδικούμε τη χρηματοδότηση των έργων που έχει ανάγκη ο τόπος, μέσα από την υποβολή εμπεριστατωμένων μελετών. Οι μελέτες και η γενικότερη ωρίμαση των έργων δείχνουν το υψηλό επίπεδο κατάρτισης και γνώσης των στελεχών και των υπηρεσιών του Δήμου μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Χ. Παππούς.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρχισε η διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΠΕΣΔΑ Αττικής

Ξεκίνησε και επίσημα η διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την 3η…

Ρεπορτάζ 08 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ωραιοκάστρου: Έρευνα για τη βελτίωση των παιδικών σταθμών του ΔΟΠΠΑΩ

Με το σύνθημα «Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι» η Διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Πρόνοιας…

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση και συντήρηση υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση και Συντήρηση Υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου», από το δήμαρχο…