Άρθρο Localit 02 Νοεμβρίου, 2016

Πρόσκληση για ένταξη κοινωνικών δομών σε Κάλυμνο και Τήνο, στο Ε.Π. Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020

δομή συσσιτίωνΠρόσκληση για την ένταξη των πράξεων «Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ στην Κάλυμνο» και «Κέντρο σίτισης και παροχής βασικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ευπαθών ομάδων πληθυσμού στην Τήνο», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020, απευθύνει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. Η συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 1,7 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο έργο αφορά στην κατασκευή και τον εξοπλισμό Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ που χαρακτηρίζονται από νοητική υστέρηση, στον οικισμό Άργους Καλύμνου. Η Στέγη θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 9 άτομα και στοχεύει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων περίθαλψης, στέγασης και διαβίωσης των ατόμων αυτών, στην άμβλυνση των κοινωνικών διακρίσεων και ανισοτήτων, καθώς στην αντιμετώπιση των προβλημάτων προσβασιμότητάς τους στις διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες. Ο φορέας λειτουργίας της Στέγης θα είναι το Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ Καλύμνου «Άγιος Παντελεήμων».

Το δεύτερο έργο αφορά στο Κέντρο σίτισης και παροχής βασικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ευπαθών ομάδων πληθυσμού στην Τήνο το οποίο στοχεύει στην υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που διαμένουν στον Δήμο Τήνου, και ειδικότερα εκείνων που εντάσσονται στα πλέον αδύναμα εισοδηματικά στρώματα, παρέχοντας (αυτοτελώς ή συνδυαστικά μεταξύ τους) υπηρεσίες εστίασης, βασικής φροντίδας υγείας και προληπτικής ιατρικής, καθώς και ψυχολογικής υποστήριξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης. Το Κέντρο θα διαθέτει τον απαραίτητο χώρο και υποδομή για την ημερήσια προετοιμασία φαγητού για τη σίτιση μέχρι 120 ατόμων καθώς και χώρο παροχής βασικής προληπτικής ιατρικής για τουλάχιστον 35 ωφελούμενους την ημέρα. Οι υπηρεσίες στους ωφελούμενους θα παρέχονται δωρεάν και οι απαραίτητες δαπάνες λειτουργίας θα καλύπτονται από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου –Τήνου.

Οι παραπάνω πράξεις είχαν αρχικά ενταχθεί στο Ε.Π. Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013 και δεν ολοκληρώθηκαν.

Η πρόσκληση απευθύνεται στους δυνητικούς δικαιούχους, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Δήμο Τήνου, για την υποβολή προτάσεων ένταξης, στο πλαίσιο του Άξονα «Βελτίωση βασικών υποδομών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Προθεσμία υποβολής προτάσεων έως τις 30/11/2016.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.pepna.gr.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, την συμπλήρωση των ΤΔΠ και άλλες διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην  Αγγελική Παλαιολόγου, τηλ. 22813 60819, e-mail : agelpale@mou.gr και στην  Κάντια Πρίντεζη, τηλ. 22813 60826, e-mail: kprintezi@mou.gr

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 03 Μαρτίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αποτελέσματα εκλογών Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

Οι «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», με επικεφαλής τον Λάζαρο Κυρίζογλου, είναι ο μεγάλος νικητής της εκλογικής…

ΚΕΔΕ 03 Μαρτίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αποτελέσματα εκλογών ΚΕΔΕ: Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ

Οι «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», με επικεφαλής τον Λάζαρο Κυρίζογλου, είναι ο μεγάλος νικητής της εκλογικής…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 02 Μαρτίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αποτελέσματα εκλογών Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

Η Αυτοδιοικητική Παράταξη  «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» , με επικεφαλής τον Λάζαρο Κυρίζογλου, είναι ο μεγάλος…