Άρθρο Localit 02 Ιουλίου, 2017

Προσφορά 50.000 ευρώ από τον πάπα Φραγκίσκο στους σεισμόπληκτους της Λέσβου

Το ποσό των 50.000 ευρώ διέθεσε ο πάπας Φραγκίσκος για την αντιμετώπιση αναγκών των σεισμόπληκτων της Λέσβου. Όπως ενημέρωσε η Αποστολική Νουντσιατούρα στην Ελλάδα «ο ‘Αγιος Πατέρας, επειδή αισθάνεται πολύ κοντά στους πληγέντες από τους σεισμούς στο νησί της Λέσβου, διέθεσε το ποσό των 50.000 ευρώ, ώστε, κατά την κρίση του Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου, να διατεθεί για την ανακούφιση των πληγέντων».

Όπως έγινε γνωστό, ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου, Τήνου, ‘Ανδρου, Μυκόνου Νικόλαος, με την ιδιότητα και του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου και Σάμου, αμέσως μετά το σεισμό στη Λέσβο, ζήτησε από την Αποστολική Νουντσιατούρα στην Ελλάδα να ενημερώσει σχετικά τον πάπα Φραγκίσκο. Πράγματι, ο αντιπρόσωπος του πάπα στην Ελλάδα, κ. Μάξιμος Catterin, αμέσως ενημέρωσε τον πάπα Φραγκίσκο και χθες ανακοινώθηκε η παραπάνω δωρεά.

Τις αμέσως επόμενες μέρες, ο ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου, Τήνου, ‘Ανδρου, Μυκόνου, Νικόλαος, με τον αντιπρόσωπο του πάπα στην Ελλάδα Μάξιμο Catterin, θα επισκεφθούν τη Λέσβο, ώστε να παραδώσουν στο όνομα του πάπα το χρηματικό ποσό «ως έμπρακτη απόδειξη της αγάπης του για τους σεισμόπληκτους της Λέσβου».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 13 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων: Επέκταση σε Ορεστιάδα, Σουφλί, Γρεβενά, Παιονία, Ιστιαία-Αιδηψό και Αίγινα

Την επέκταση του Προγράμματος Σχολικών Γευμάτων σε έξι νέους δήμους της χώρας ανακοίνωσε το Υπουργείο…

Ενδιαφέρουν 13 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Οικογένεια, Παιδεία και Αθλητισμός» στο επίκεντρο εκδήλωσης για την πρόληψη των εξαρτήσεων στη Ναύπακτο

Ο Δήμος Ναυπακτίας, το Τμήμα Ναυπάκτου AHEPA Lepanto 1571 και το Ινστιτούτο P.A.D.A. – Αντιναρκωτική…

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…