Άρθρο Localit 29 Σεπτεμβρίου, 2021

Προληπτική οδοντιατρική εξέταση σε παιδιά από 4 έως 8 /9, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Προληπτική οδοντιατρική εξέταση σε παιδιά, θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου 2021, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, όπου εκεί θα βρίσκεται η Κινητή Οδοντιατρική – Παιδιατρική  Μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ώρες διεξαγωγής:  10:00-13:00  και  14:00-17:00.

Η δράση αυτή διοργανώνεται από τον Δήμο Πειραιά  σε συνεργασία με τον  Οργανισμό  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά.

Στο πρόγραμμα θα λάβουν μέρος εθελοντές οδοντίατροι, οι οποίοι είναι   πλήρως εμβολιασμένοι κατά της νόσου Covid -19 και κατά την ώρα της εξέτασης θα λαμβάνονται αυστηρά  όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Όπως τόνισε ο  Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει με χαρά στη δράση αυτή, λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό που δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά της πόλης  να εξεταστούν προληπτικά από εθελοντές οδοντιάτρους.   «Εύχομαι οι γονείς να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα, η οποία έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα στοματικής υγιεινής και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την πολυεπίπεδη και στενή μας συνεργασία, καθώς και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά για τη σημαντική συμβολή του σε αυτή την  πρωτοβουλία», ανέφερε επίσης ο Γ. Μώραλης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

1.Προληπτική οδοντιατρική εξέταση των παιδιών στην κινητή οδοντιατρική μονάδα του Μη κερδοσκοπικού Οργανισμού  «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η εξέταση των παιδιών θα γίνεται από εθελοντές οδοντιάτρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

2.Παράλληλα με την κάθε εξέταση, σε κάθε παιδί θα γίνεται σύντομη συμβουλευτική παρέμβαση και θα δίνονται οδηγίες στοματικής υγιεινής εξατομικευμένες ανάλογα με τα ιδιαίτερα προβλήματα που παρουσιάζει.

3.Ενημέρωση των γονέων με επιστολή για την κατάσταση της στοματικής υγείας των παιδιών και τις ανάγκες θεραπείας, καθώς και ενεργοποίησή τους για την καλύτερη φροντίδα των δοντιών των παιδιών τους.

Προϋποθέσεις για τον οδοντιατρικό  έλεγχο, για την ασφάλεια όλων:

Τις τελευταίες 3 ημέρες πριν την εξέταση, θα πρέπει το παιδί ή κάποιος από το οικογενειακό περιβάλλον να μην έχει εμφανίσει κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα: βήχα, πυρετό, πονοκέφαλο, φαρυγγαλγία, γαστρεντερικές διαταραχές,  απώλεια γεύσης ή όσφρησης.

Το παιδί και ο συνοδός να μην έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου  Covid-19.

Τα παιδιά που διαθέτουν σχολική κάρτα Covid – 19, έπειτα από διενέργεια self – test προτείνεται να είναι διαθέσιμη εάν ζητηθεί.

Τηλέφωνα για ραντεβού: 214 4028113 – 214 4028114 (ώρες: 9.00-14.00)

Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.

Για την εξέταση είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τα παιδιά  και τους συνοδούς τους, για την προφύλαξη  από την νόσο Covid – 19.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 05 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρήτη: Τέσσερις καινούργιοι αυτόματοι απινιδωτές στα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα Ηρακλείου

Στην προμήθεια τεσσάρων νέων σύγχρονων αυτόματων απινιδωτών προχώρησε η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. ΟΤΑ με…

Ενδιαφέρουν 05 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο Ίλιον χτυπά η καρδιά της jazz μουσικής

H καρδιά της Ελληνικής jazz, θα χτυπήσει και φέτος, για 11η χρονιά, στο Ίλιον, φιλοξενώντας…

Ενδιαφέρουν 05 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φεστιβάλ Ηλιούπολης 26 Αυγούστου έως 19 Σεπτεμβρίου 2022

Το Φεστιβάλ Ηλιούπολης προσκαλεί και φέτος τους φίλους του Θεάτρου και της Μουσικής στο καθιερωμένο…