Άρθρο Localit 12 Νοεμβρίου, 2021

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το έργο Διαχείρισης Απορριμμάτων στη Ρόδο μέσω ΣΔΙΤ

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη της Α΄ Φάσης του διαγωνισμού για το έργο ΣΔΙΤ «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων Νήσου Ρόδου», με Αναθέτουσα Αρχή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ιδιωτικός φορέας θα επιλεγεί με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων Νήσου Ρόδου καθώς και την εμπορική εκμετάλλευση των παραγόμενων προϊόντων (ανακυκλώσιμων υλικών, compost, ηλεκτρικής ή/και θερμικής ενέργειας, κλπ.) για διάστημα 27 ετών.

Καταληκτική προθεσμία υποβολής φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 6η Δεκεμβρίου 2021

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «οι διαγωνιστικές διαδικασίες επιτρέπουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών στόχων, της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, ενισχύοντας τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των διαγωνιζομένων και την επιλογή της βέλτιστης λύσης.

Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων, ενώ δύναται να αξιοποιηθούν και ενωσιακοί πόροι για τη χρηματοδότηση του κόστους υλοποίησης του έργου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Από την πρώτη ημέρα της θητείας μας στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων ιεραρχήσαμε ως στρατηγική μας προτεραιότητα να συμβάλλουμε ποικιλότροπα στην επίλυση του οξύτατου τότε προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η πρόοδος αυτούς τους 28 μήνες είναι πολύ μεγάλη. Προχωρούμε σ’ ένα ακόμη τέτοιο έργο μακράς πνοής στο νησί της Ρόδου, αξιοποιώντας το εργαλείο των Συμπράξεων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα. Με τα ΣΔΙΤ υλοποιούμε σημαντικά έργα σε ολόκληρη την επικράτεια επιτυγχάνοντας να μοχλεύουμε ιδιωτικά κεφάλαια, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του ιδιωτικού τομέα, μειώνοντας το χρόνο κατασκευής και φυσικά διασφαλίζοντας την ποιότητα των υποδομών και την εύρυθμη λειτουργία τους».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε σχετικά:

«Τα έργα που κατασκευάζονται μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα εκτελούνται εντός χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού ενώ παράλληλα δημιουργούν άρτιες και καινοτόμες υποδομές που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Η πράσινη μετάβαση της Ελλάδας προς ένα βιώσιμο και κλιματικά ουδέτερο μέλλον αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Η αποτελεσματική διαχείριση απορριμμάτων συμβάλλει καθοριστικά προς το σκοπό αυτό, με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας».

Ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Ορέστης Καβαλάκης δήλωσε:

«Άλλο ένα έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων προχωρά και θα ενισχύσει καθοριστικά την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας. Ο θεσμός των ΣΔΙΤ διασφαλίζει τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων με στόχο την βελτίωση της ζωής των πολιτών».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διαχείριση απορριμμάτων 28 Ιουλίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κομοτηνής: Το Σάββατο η πιλοτική διανομή καφέ κάδων σε νοικοκυριά της πόλης

Ο δήμος Κομοτηνής συνεχίζει την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, με τη διανομή…

Διαχείριση απορριμμάτων 25 Ιουλίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Καβάλας: Ξεκινά η κατασκευή μονάδας παραγωγής εδαφοβελτιωτικού υλικού από πράσινα απόβλητα

Σύμβαση για την κατασκευή μονάδας παραγωγής εδαφοβελτιωτικού υλικού από πράσινα απόβλητα υπέγραψε τη Δευτέρα, 25…

Διαχείριση απορριμμάτων 22 Ιουλίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας και Ανάκτησης Αποβλήτων Ηρακλείου προϋπολογισμού 49,8 εκ ευρώ

Υπογράφηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Ηρακλείου, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ…