Άρθρο Localit 16 Δεκεμβρίου, 2020

Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής στον Δήμο Πεντέλης -Δωρεάν διαδικτυακές υπηρεσίες από το νέο ΚΕΠ Υγείας

Στα ζητήματα της πρόληψης και προαγωγής υγείας δίνει ιδιαίτερη σημασία ο Δήμος Πεντέλης και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι ενέργειές του. Συγκεκριμένα, εντάχθηκε στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, που υποστηρίζει τον θεσμό των ΚΕΠ, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών πρόληψης στους πολίτες.

Μέσα από το ΚΕΠ Υγείας, ο Δήμος Πεντέλης θα παρέχει σημαντικές υπηρεσίας προληπτικής ιατρικής μέριμνας προς τους δημότες και πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες με την εγγραφή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΠ Υγείας, θα αποκτούν τη δυνατότητα να λαμβάνουν προσωποποιημένες ειδοποιήσεις με e-mail ή sms για τις προληπτικές εξετάσεις και τον προσυμπτωματικό έλεγχο, στον οποίο θα πρέπει να προβούν ανάλογα με το προφίλ υγείας τους, την ηλικία τους και το ιατρικό ιστορικό τους. Παράλληλα, θα αποκτούν πρόσβαση στο ειδικό δίκτυο παραπομπών σε εξειδικευμένα νοσοκομειακά κέντρα, για τα αποτελέσματα των προληπτικών εξετάσεων που χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση.

Τα νοσήματα για τα οποία θα ενημερώνονται οι χρήστες της διαδικτυακής υπηρεσίας προληπτικής ιατρικής του Δήμου είναι:

– Πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής.

– Πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου.

– Πρόληψη καρκίνου του μαστού.

– Πρόληψη καρκίνου του προστάτη.

– Πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

– Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων.

– Πρόληψη Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ).

– Πρόληψη μελανώματος.

– Πρόληψη Κατάθλιψης.

– Πρόληψη Άνοιας.

Επιπροσθέτως, θα μπορούν μέσα από την ειδική πλατφόρμα για τον Covid-19, να ενημερώνονται για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία.

Η εγγραφή στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας είναι εύκολη μέσα από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register . Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΕΠ Υγείας, στο τηλέφωνο 2108100884 εσωτερικό 21, το οποίο δύναται να προβεί στην εγγραφή τους στην διαδικτυακή πλατφόρμα ή να τους παρέχει περισσότερες διευκρινίσεις.

«Δύο σημαντικοί τομείς του προγράμματός μας, η ψηφιακή μεταρρύθμιση του Δήμου μας και η συνεχής μέριμνα για τη δημόσια Υγεία, συναντώνται στη νέα υπηρεσία, που για πρώτη φορά εισάγεται στο Δήμο μας από το ΚΕΠ Υγείας. Ο καινοτόμος αυτός θεσμός, στον οποίο συμμετέχουμε μέσα από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), δίνει τη δυνατότητα στους δημότες μας να έχουν πρόσβαση σε σημαντικές και σύγχρονες υπηρεσίες ενημέρωσης και πρόληψης σε θέματα υγείας, πλέον και ηλεκτρονικά», τόνισε η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και πρόσθεσε: «Ειδικά τώρα που η διαδικτυακή πρόσβαση είναι αναγκαία λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας αναβαθμίζει τις δημοτικές υπηρεσίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να παρέχει ικανοποιητικές υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής φροντίδας στους δημότες».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λειτουργία ιατρείου διακοπής καπνίσματος στον Δήμο Σερρών

Ξεκινάει από αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου, η λειτουργία ιατρείου διακοπής καπνίσματος, στο ΚΕΠ Υγείας –…

Ρεπορτάζ 21 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Δημόσια διαβούλευση για την Ο.Χ.Ε. Ταϋγέτου στην Αλαγονία

Εκδήλωση με αντικείμενο την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) για τον Ταΰγετο, διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας,…

Ρεπορτάζ 21 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηλεκτρονική Διαβούλευση για την εκπόνηση του Σ.Α.Π. του Δήμου Ωραιοκάστρου

Πρόσκληση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διαβούλευση για την εκπόνηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) απευθύνει προς…