Άρθρο Localit 16 Μαΐου, 2021

Πρόγραμμα πολιτισμού για παιδιά – εφήβους από το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

Με την επαναδραστηριοποίηση στον τομέα του πολιτισμού μετά την πανδημία, συνέπεσε η έγκριση πρότασης του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων για καλλιτεχνικές δράσεις από παιδιά και εφήβους, όπως ενημερώνει το Θέατρο.

Η πρόταση με τίτλο «Αισθητηριακά ΟΙΚΟ-τοπία» υποβλήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού (από το οποίο και συγχρηματοδοτείται) και θα αποτελέσει πεδίο δράσης για το επόμενο φθινόπωρο του 2021 στα Τρίκαλα.

Πρόκειται για πρόγραμμα που έχει ως σκοπό να αναπτύξει ποικίλες βιωματικές εμπειρίες βιωσιμότητας μέσω του Χορού, του Θεάτρου, των Εικαστικών και της Φωτογραφίας.

Μάλιστα το πρόγραμμα δε θα είναι «στατικό», αλλά θα υλοποιηθεί σε ποικίλους εξωτερικούς χώρους της πόλης των Τρικάλων το ερχόμενο φθινόπωρο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα: «Παιδιά και έφηβοι της πόλης των Τρικάλων μαζί με την ομάδα των καλλιτεχνών θα συνεργαστούν, με στόχο να αναπτύξουν κοινή εμπειρία και ενεργή συμμετοχή, να εφαρμόσουν φροντίδα σε διαφορετικές κλίμακες- στο προσωπικό, στο συλλογικό, στη φύση, στο αστικό, ερευνώντας καλλιτεχνικά το πιο σημαντικό θέμα που θέτει ερωτήματα στον πλανήτη μας: τη Βιωσιμότητα».

Το project «Αισθητηριακά ΟΙΚΟ-τοπία» αποδέχεται την πόλη ως έναν ζωντανό οργανισμό, ο οποίος επαναπροσδιορίζεται και ξεκινά να πάλλεται σε νέους βιώσιμους και οικολογικούς ρυθμούς.

Οι καλλιτέχνες – εμψυχωτές που θα συνεργαστούν με το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων για την υλοποίηση του project είναι οι Σόνια Ντόβα, Αντονέλλα Χήρα, Χριστίνα Κρίθαρη, Θανάσης Μπαμπάνης, Θάνος Φλούλης.

Στόχος του προγράμματος είναι να προωθήσει μια διαφορετική φιλοσοφία απέναντι στην κλιματική αλλαγή και στην πανδημία. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου  Σοφία Αλεστά: «Με τους χώρους του πολιτισμού κλειστούς, η διάθεσή μας για τέχνη, καινούργιες εικόνες και ερεθίσματα, είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ως Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων συνεχίζουμε τις δράσεις, ενισχύοντας την τέχνη και δίνοντας κίνητρα σε παιδιά και εφήβους να εστιάσουν σε νέους τρόπους σκέψης και αντίληψης».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζωγράφου: Εγγραφές στα θερινά και χειμερινά τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου-Κάλεσμα σε εθελοντές εκπαιδευτικούς

Στον Δήμο Ζωγράφου συνεχίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και για το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022…

Ρεπορτάζ 12 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΠ Υγείας Ελευσίνας-Μαγούλας: Ψηφιακή εφαρμογή, sms, email στη μάχη της πρόληψης

Στην μάχη για πρόληψη και καλύτερη ενημέρωση σε θέματα υγείας, «ρίχνεται» ακόμη πιο εντατικά το…

Ρεπορτάζ 12 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επαναλειτουργεί ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια στον Δήμο Δράμας

Στη Δράμα, επαναλειτουργεί κάθε Τετάρτη από 1η Ιουνίου από τις  9:00   έως και τις…