Άρθρο Localit 09 Μαΐου, 2022

Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης για την Τρίτη Ηλικία ξεκίνησε στη Θήβα

Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, για τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τρίτη Ηλικία, υλοποιείται στον Δήμο Θηβαίων, και οι «μαθητές» που συμμετέχουν σ’ αυτό, αποδεικνύουν εμπράκτως, ότι η μάθηση δεν έχει ηλικία, και πως η δίψα για γνώση, δεν σταματά ποτέ.

Το πρόγραμμα, διάρκειας 25 ωρών, υλοποιείται για πρώτη φορά στη Θήβα και στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας και έχει προσελκύσει μεγάλο αριθμό συμμετοχών.

Στο πρώτο μάθημα και στη συνάντηση γνωριμίας παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων,  Γιώργος Αναστασίου, συγχαίροντας τους συμμετέχοντες για τη διάθεση συνεχούς επιμόρφωσης, αλλά και για το ενδιαφέρον τους προς τις ψηφιακές τεχνολογίες.

«Η Τρίτη Ηλικία έχει τις δικές της χαρές και προκλήσεις. Και η συμμετοχή σε δραστηριότητες που απαιτούν ενεργό συμμετοχή στη μάθηση έχει πραγματικά θετικά αποτελέσματα στη μνήμη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αναστασίου.

Εκτός από την εκμάθηση νέων τεχνολογιών για την Τρίτη Ηλικία, έχει ήδη ξεκινήσει και το πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας- Πρώτες Βοήθειες» στα Βάγια, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαγίων «Μήτρος Μπηνιάρης». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και στη Θήβα.

Παράλληλα, θα υλοποιηθεί και το πρόγραμμα εκμάθησης αγγλικών για πρόσφυγες και μετανάστες, σε συνεργασία με τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων της Θήβας, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί το πρόγραμμα «Κρατούμενοι – Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή», σε συνεργασία με το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα.

Τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης υλοποιούνται από τον Δήμο Θηβαίων και συγχρηματοδοτούνται από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (δια της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 28 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στη ΡΑΕ η εποπτεία και ο έλεγχος των φορέων ύδρευσης – αποχέτευσης και διαχείρισης αποβλήτων

Στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανατίθενται οι αρμοδιότητες εποπτείας και ελέγχου των παρόχων υπηρεσιών ύδρευσης και…

Ρεπορτάζ 28 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαρισαίων: Κατεδαφίζεται ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο 40 χρόνια μετά το σχέδιο πόλης

Απ. Καλογιάννης: Ξεχωριστής σημασίας εξέλιξη για την πόλη και το μεγαλειώδες μνημείο της Λάρισας, το…

Ρεπορτάζ 25 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Χατζηδάκης: Εξέταση της δυνατότητας παράτασης του τρέχοντος προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Το υπουργείο Εργασίας εξετάζει τη δυνατότητα παράτασης του τρέχοντος προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, με βάση τους…