Άρθρο Localit 12 Ιουλίου, 2022

«Πράσινο φως» στη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης ζημιών των δικτύων άρδευσης του Δήμου Χερσονήσου

Εγκρίθηκε η πρόταση χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Δήμος Χερσονήσου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης ζημιών στο δίκτυο άρδευσης.

Ο φάκελος της πρότασης που θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 400.000 ευρώ περιλαμβάνει έργα για την επισκευή και αποκατάσταση των βλαβών του υφιστάμενου
δικτύου άρδευσης των πληγεισών αγροτικών περιοχών του Δήμου Χερσονήσου, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου του 2020.

«Συνεχίζεται απρόσκοπτα η προσπάθεια για την αναβάθμιση του πρωτογενή τομέα με την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων και στην ενδοχώρα του Δήμου Χερσονήσου. Οι “πληγές” που άφησαν στο πέρασμά τους τα ακραία φαινόμενα το φθινόπωρο του 2020 ήταν πρωτοφανείς. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε αναπτυξιακές προοπτικές και να προσφέρουμε τα απαραίτητα “εργαλεία” στους παραγωγούς του τόπου μας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών στο αρδευτικό δίκτυο προκειμένου να καταφέρουμε να καλύψουμε πλήρως την εξυπηρέτηση των χιλιάδων γεωργικών εκμεταλλεύσεων του Δήμου Χερσονήσου», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Γ. Σέγκος.

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στον άξονα προτεραιότητας «Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων» το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Τα έργα αφορούν σε επεμβάσεις αποκατάστασης στο υφιστάμενο αρδευτικό δίκτυο του Δήμου Χερσονήσου καθώς επίσης και εργασίες ανόρυξης νέων γεωτρήσεων σε κοντινή απόσταση από τις παλαιές οι οποίες είτε έχουν αχρηστευτεί, είτε παρουσιάζουν εξαιρετικά μειωμένη παροχή με αποτέλεσμα να αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τη ζήτηση σε νερό άρδευσης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εβδομάδα Ανακύκλωσης στον Δήμο Καλαμαριάς, 2-8 Ιουνίου

Ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει μια εβδομάδα αφιερωμένη στην ανακύκλωση, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή…

Ρεπορτάζ 28 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αιγάλεω: Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων

Με σημαντική συμμετοχή πολιτών και με μήνυμα αγάπης προς τα ζώα συντροφιάς πραγματοποιήθηκε η 1η…

Ρεπορτάζ 27 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κων. Κουκάς: «Ο νέος Κώδικας και η Συνταγματική Αναθεώρηση να ενισχύσουν ουσιαστικά την τοπική δημοκρατία»

Τη σύνδεση του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και…