Άρθρο Localit 14 Ιανουαρίου, 2014

Πράσινες Υποδομές& Διαχείριση Υδάτινων Πόρων σε Μητροπολιτικές Περιοχές

green-infrastructureΤο ενδιαφέρον μηχανικών , σχεδιαστών, ερευνητών και εμπειρογνωμόνων από τις ΗΠΑ και τον κόσμο, αναμένεται να συγκεντρώσει το συνέδριο με θέμα Πράσινες Υποδομές και Διαχείριση Υδατικών Πόρων σε Μητροπολιτικές Περιοχές, που διοργανώνεται σήμερα και αύριο, 14 και 15 Ιανουαρίου 2014, στη Φλόριντα.

Με δεδομένο ότι η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού ζει πλέον σε αστικές περιοχές, οι στεγανές επιφάνειες, όπως δρόμοι και στέγες, που καλύπτουν το 10% περίπου της επιφάνειας της γης, συγκεντρώνονται σε τέτοιες αστικές περιοχές, επηρεάζοντας δραματικά τη ροή των ομβρίων υδάτων, τη ρύπανση των υδατικών πόρων και γενικά τις συνθήκες των υδάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η  προώθηση των πράσινων υποδομών, για τη διαχείριση των ροών των αστικών ομβρίων υδάτων και των ρύπων, αποτελεί μια αποδοτική όσο και  αποτελεσματική λύση, με οφέλη για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την υγεία των πολιτών, με δεδομένο ότι  τα ύδατα αυτά καταλήγουν σε λίμνες και ποτάμια του κόσμου.

Οι θεματικοί άξονες του συνεδρίου, αφορούν στον καθορισμό του εύρους των ωφελειών που έχουν οι πράσινες υποδομές, στις δυσκολίες κατά την υλοποίησή τους, στις ευκαιρίες χρηματοδότησης τους, στην  υλοποίηση  τέτοιων πρακτικών και δράσεων από κυβερνήσεις και  τοπικές αρχές, για την εφαρμογή πράσινων υποδομών, για την διαχείριση των αστικών ομβρίων.

Πληροφορίες:  http://patel.usf.edu/patel-center/2014-green-infrastructure-conference

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Εκτός Συνόρων 12 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με 18 αθλητές ο Δήμος Ήλιδας στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες

Ο Δήμος Ήλιδας συμμετείχε στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, οι οποίοι φέτος πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Χουαλιέν…

Βιώσιμες Πόλεις 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέες «έξυπνες» διαβάσεις πεζών στον Δήμο Βύρωνα

Ο Δήμος Βύρωνα συνεχίζει τις παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη βελτίωση…