Άρθρο Localit 27 Δεκεμβρίου, 2014

Πώς κατανέμονται τα κονδύλια του ΠΕΠ Αττικής

ΠΕΠ ΑττικήςΕγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το  νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.Το νέο ΠΕΠ Αττικής περιλαμβάνει συνολική δημόσια δαπάνη 1,139 δις ευρώ, η οποία κατανέμεται σε 13 Άξονες Προτεραιότητας και σε 2 Διαρθρωτικά Ταμεία.

Η έγκριση του Προγράμματος εξασφαλίζει για την Περιφέρεια Αττικής 285 εκατομμύρια ευρώ για την καταπολέμηση της φτώχειας, 267 εκατομμύρια ευρώ για δράσεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και 230 εκατομμύρια  για την πρόληψη και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Επίσης προβλέπονται στοχευμένες δράσεις βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και ενίσχυσης της έρευνας και της καινοτομίας σε Περιφερειακό επίπεδο.

Στόχος της Περιφέρειας είναι η αποτελεσματική, σε ποιοτικό και ποσοτικό επίπεδο,  διαχείριση των πόρων προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος της Αττικής. Για το σκοπό αυτό στελέχη της Περιφέρειας διαμηνύουν ότι η υλοποίηση των έργων θα γίνει μέσα από δημοκρατικές, διαφανείς και συμμετοχικές διαδικασίες, στις οποίες εμπλέκονται η κοινωνία των πολιτών και όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερομένων φορέων.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 03 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ.Γ. ΚΕΔΕ: «Ο Νέος Κώδικας θέτει τις βάσεις για μια ισχυρότερη και πιο λειτουργική Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Καφαντάρης συμμετείχε ως ομιλητής στην…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 03 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήλωση Προέδρου Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρου Κυρίζογλου για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να ξεκινήσει τη διαδικασία εθνικού διαλόγου για την αναθεώρηση…

Ενδιαφέρουν 03 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη: Ψήφισμα μετά την πυρκαγιά σε αγωγό καυσίμων στο Πέραμα

Την πλήρη συμπαράστασή του στους κατοίκους και στον Δήμος Περάματος εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο του…