Άρθρο Localit 27 Δεκεμβρίου, 2014

Πώς κατανέμονται τα κονδύλια του ΠΕΠ Αττικής

ΠΕΠ ΑττικήςΕγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το  νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.Το νέο ΠΕΠ Αττικής περιλαμβάνει συνολική δημόσια δαπάνη 1,139 δις ευρώ, η οποία κατανέμεται σε 13 Άξονες Προτεραιότητας και σε 2 Διαρθρωτικά Ταμεία.

Η έγκριση του Προγράμματος εξασφαλίζει για την Περιφέρεια Αττικής 285 εκατομμύρια ευρώ για την καταπολέμηση της φτώχειας, 267 εκατομμύρια ευρώ για δράσεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και 230 εκατομμύρια  για την πρόληψη και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Επίσης προβλέπονται στοχευμένες δράσεις βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και ενίσχυσης της έρευνας και της καινοτομίας σε Περιφερειακό επίπεδο.

Στόχος της Περιφέρειας είναι η αποτελεσματική, σε ποιοτικό και ποσοτικό επίπεδο,  διαχείριση των πόρων προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος της Αττικής. Για το σκοπό αυτό στελέχη της Περιφέρειας διαμηνύουν ότι η υλοποίηση των έργων θα γίνει μέσα από δημοκρατικές, διαφανείς και συμμετοχικές διαδικασίες, στις οποίες εμπλέκονται η κοινωνία των πολιτών και όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερομένων φορέων.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αιγάλεω: Εργαστήριο παρουσίασης και δοκιμής της ψηφιακής πλατφόρμας «Accessibility Hub»

Εργαστήριο παρουσίασης και δοκιμής της υπό ανάπτυξη «Ενιαίας Ψηφιακής Πλατφόρμας για Προσβάσιμες Δημόσιες Υπηρεσίες –…

Ενδιαφέρουν 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: «Ποιος φροντίζει αυτόν που φροντίζει τους άλλους;»

Ημερίδα του Δήμου Κοζάνης για τη συμβουλευτική ψυχολογία, την εποπτεία και την ψυχοεκπαίδευση στον αθλητισμό.…