Άρθρο Localit 28 Ιουνίου, 2017

Πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στο διαδίκτυο κήρυξε ο Δ. Αβραμόπουλος

Το μήνυμα ότι η τρομοκρατική προπαγάνδα δεν έχει καμία θέση στο διαδίκτυο τόνισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικής Ασφάλειας και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας σήμερα στις Βρυξέλλες στη συνάντηση ανώτατων αξιωματούχων του Ευρωπαϊκού Διαδικτυακού Φόρουμ, ενώ προσέθεσε ότι το εν λόγω Φόρουμ είναι ουσιαστικά το πρότυπο για την προσπάθεια που δρομολογείται αυτή τη στιγμή από τις μεγάλες εταιρείες ίντερνετ σε παγκόσμια κλίμακα, προκειμένου να προληφθεί η διάδοση τρομοκρατικών μηνυμάτων.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν περισσότερα. Γι’ αυτό και η σημερινή συνάντηση έχει μεγάλη σημασία. Το σημαντικότερο επίτευγμα της συνεργασίας που έχουμε από το 2015, στο πλαίσιο αυτού του Φόρουμ, είναι η εμπιστοσύνη που έχουμε χτίσει. Η εθελοντική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει στηρίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και την κοινή προσήλωση. Τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός. Πρέπει να εντείνουμε τις δράσεις μας για να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», είπε ο κ. Αβραμόπουλος κατά την εισήγησή του και προσέθεσε ότι τόσο οι ηγέτες των χωρών της Ε.Ε., όσο και οι ηγέτες των G7 πριν από μερικές μέρες συζήτησαν επί του θέματος και ζήτησαν την ανάληψη άμεσων δράσεων και με τη συνέργεια των εταιρειών του διαδικτύου.

«Η τρομοκρατική προπαγάνδα δεν έχει καμία θέση στο Διαδίκτυο. Είναι ώρα για δράση. Η ανακοίνωση των μεγάλων διαδικτυακών πλατφoρμών σχετικά με ένα νέο Παγκόσμιο Διαδικτυακό Φόρουμ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι ενθαρρυντική. Η πρωτοβουλία αυτή είναι ιδιαιτέρως θετική, καθώς είναι πρωτίστως ευθύνη των εταιριών του διαδικτύου να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία στις πλατφόρμες τους. Το Ευρωπαϊκό Διαδικτυακό Φόρουμ, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, αποτελεί το πρότυπο για την παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία. Είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στην κοινή αυτή προσπάθεια και θα συμβάλλουμε ενεργά και με κάθε τρόπο για να τη στηρίξουμε», υπογράμμισε ο Έλληνας Επίτροπος.

Επιπλέον, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε «η ριζοσπαστικοποίηση και η τρομοκρατία δεν γνωρίζουν σύνορα. Οι προκλήσεις αυτές είναι παγκόσμιες. Οι συζητήσεις μας θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στην παγκόσμια προσπάθεια αφαίρεσης του τρομοκρατικού περιεχομένου από το διαδίκτυο, καθώς και της δημιουργίας θετικών μηνυμάτων κατά της τρομοκρατίας», ενώ επέμεινε στην ανάγκη επαρκούς ανταλλαγής πληροφοριών. «Για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά την αφαίρεση τρομοκρατικού περιεχόμενου, από τότε που ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας το 2015, έχουν καταγραφεί πάνω από 30,000 αναφορές τρομοκρατικού περιεχομένου. Και στις περισσότερες περιπτώσεις το υλικό αυτό αφαιρείται αμέσως. Ωστόσο, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να γίνει η διαδικασία αυτή πιο ευέλικτη, εύκολη και αποδοτική», ανέφερε ενδεικτικά.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βέροια: Αποκαθίστανται οι ζημιές από το μπουρίνι

Τις «πληγές» που προκάλεσε το δυνατό μπουρίνι στη Βέροια αποκαθιστούν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και…

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων στον Δήμο Αμφιλοχίας

Τη δυνατότητα ανακύκλωσης ρούχων, υποδημάτων και λευκών ειδών που δεν χρησιμοποιούνται, έχουν πλέον οι κάτοικοι…

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δενδροφύτευση σε σχολεία του Πειραιά

Στη φύτευση 150 δένδρων σε σχολεία του Πειραιά προχώρησε ο Δήμος της πόλης, συμμετέχοντας στη…