Άρθρο Localit 25 Μαΐου, 2022

ΠΟΕ ΟΤΑ: Τι ζήτησε και τι πήρε από ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αγωνιστεί και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει η «ομηρία» των εργαζομένων συμβασιούχων και να αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού ώστε οι Δήμοι να καλύψουν τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζουν σε ανθρώπινο δυναμικό.

Με τα παραπάνω περιέγραψε εν πολλοίς ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκος Τράκας το αποτέλεσμα της χθεσινής  και μαζικής συμμετοχής 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στους δήμους με κύριο αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους δήμους.

Ταυτόχρονα η ΠΟΕ ΟΤΑ εξαγγέλλει νέες κινητοποιήσεις. «Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Δεν πάει άλλο. Δεν αποτελεί αποδεκτή λύση να καλύπτονται οι τεράστιες ανάγκες των Δήμων σε προσωπικό με… ανακύκλωση ανέργων, με ελάχιστα χρήματα μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας ή οποιαδήποτε άλλης μορφής ελαστικής εργασίας επινοήσουν οι κυβερνώντες με μόνο στόχο να μην υπάρχει τακτικό προσωπικό. Τους μόνους μόνιμους που επιθυμούν είναι τους εργολάβους που οι ίδιοι θα επιλέξουν!!!» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των χθεσινών διαδοχικών συναντήσεων με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ η ΠΟΕ ΟΤΑ αναφέρει τέθηκαν όλα τα αιτήματά της.

Σύμφωνα με την ΠΟΕ ΟΤΑ σε απάντηση των όσων τέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, εκφράζοντας μόνο την άποψη πως πράγματι το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι οξύ και θα πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθεί μεγάλος διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για την κάλυψη των κενών θέσεων. Για την μονιμοποίηση του προσωπικού που εργάζεται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις αρκέστηκε στην επανάληψη της κυβερνητικής θέσης πως οι εργαζόμενοι COVID-19 θα αποχωρήσουν μετά το τέλος της σύμβασής τους, ενώ για τους εργαζόμενους μέσω ΕΣΠΑ πως θα πρέπει να γίνει διάλογος για τον τρόπο «τακτοποίησής τους» στο μέλλον.

Επίσης σύμφωνα με την ΠΟΕ ΟΤΑ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου συμφώνησε πως η άρση της απαγόρευσης προσλήψεων είναι επιτακτική ανάγκη, ιδιαίτερα όταν αφορά ανταποδοτικές υπηρεσίες για τις οποίες οι δημότες καταβάλλουν δημοτικά τέλη και αναμένουν να απολαμβάνουν υπηρεσίες. Υποστήριξε επίσης πως η Κυβέρνηση άμεσα θα πρέπει να προχωρήσει σε προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού με αυξημένη μοριοδότηση των εργαζομένων που απασχολούνται σήμερα με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση των υπηρεσιών.

Συμφώνησε επίσης πως δεν είναι λογικό, ούτε θεμιτό, ούτε αποδεκτό να υποχρεώνονται οι αιρετοί στην άσκηση ένδικων μέσων μονομερώς μόνο σε ότι αφορά διεκδικήσεις εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ ζήτησε από τον πρόεδρο της

ΚΕΔΕ  μέχρι το τέλος του μήνα να λάβουν απόφαση για 24ωρο κλείσιμο των Δήμων για την από κοινού διεκδίκηση με τους εργαζόμενους της οικονομικής ενίσχυσης των δήμων και την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος έλλειψης προσωπικού με μόνιμες προσλήψεις σε όλους τους χώρους εργασίας και μονιμοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται στους Δήμους με συμβάσεις (COVID-19, Ε.Σ.Π.Α., Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ, Κοινωνικές Δομές, «Βοήθεια στο Σπίτι», Σχολικές Καθαρίστριες, Προγράμματα Άθλησης για Όλους κ.α.). Ο κ. Παπαστεργίου δεσμεύτηκε τις επόμενες ημέρες να θέσει το αίτημα της Ομοσπονδίας στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ για να ληφθούν αποφάσεις.

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πεντέλης: Ανοικτές το καλοκαίρι οι αυλές σε 4 σχολεία για άθληση και ψυχαγωγία των παιδιών

Στον Δήμο Πεντέλης, ανοιχτές θα παραμείνουν όλο το καλοκαίρι, οι αυλές 4 σχολείων της πόλης…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην ψηφιακή εποχή περνά η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Μνημόνιο Συνεργασίας με το οποίο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης περνά στην ψηφιακή εποχή υπογράφηκε την…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κιλκίς:  Ημερίδα – αφιέρωμα στις ‘’Ρωμιές’’ του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας

Η Ελληνίδα του Εύξεινου Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας παίρνει τη δική…