Άρθρο Localit 25 Οκτωβρίου, 2019

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Θα καταργήσουμε στην πράξη το άρθρο 179

«Ο «πόλεμος» όμως συνεχίζεται και η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα παραμείνει ακλόνητη και σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων μέχρι να τον κερδίσει. Να ακυρώσει στην πράξη το «Αναπτυξιακό» Νομοσχέδιο και το άρθρο 179. Ο αγώνας τώρα μεταφέρεται σε κάθε Δήμο και Δημοτικό Συμβούλιο, της Αττικής ή της Περιφέρειας με στόχο όχι μόνο να μην περάσει καμία απόφαση με την οποία θα εκχωρείται υπηρεσία Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων σε ιδιώτη-εργολάβο αλλά αντίθετα να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για την πλήρη στελέχωση των ανταποδοτικών και όχι μόνο υπηρεσιών» τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση.

Σημειώνει επίσης ότι έχοντας στο πλευρό της τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έδωσε μια τεράστια μάχη για την απόσυρση του άρθρου 179, με το οποίο «παρέχεται η δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια με ισχνές μειοψηφίες να εκχωρούν στους ιδιώτες τις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού των δήμων».

Ενημέρωσε τους πολίτες για τις συνέπειες του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου, «καθώς η εκχώρηση υπηρεσιών των δήμων στους ιδιώτες θα επιφέρει οικονομική επιβάρυνση των δημοτών μέσω της αύξησης των δημοτικών τελών».

Ασκώντας κριτική  στην πολιτική της κυβέρνησης η ΠΟΕ-ΟΤΑ  υπογραμμίζει

Πως «πιστή στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της, προχώρησε στην ψήφιση του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου παρά τις πολιτικές αντιδράσεις οι οποίες εκφράστηκαν στη Βουλή. Απέδειξε ότι είναι δέσμια των επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων και ξεπληρώνει γραμμάτια για τα οποία είχε προφανώς προεκλογικά δεσμευτεί»

Τέλος η ΠΟΕ –ΟΤΑ αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένουμε ενωμένοι και σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε τις προσπάθειες που γίνονται από την κυβέρνηση, τα εγχώρια και ξένα συμφέροντα να λεηλατήσουν τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. για το εύκολο κέρδος».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…