Μόνο όσοι δημοτικοί υπάλληλοι θα περιληφθούν στις λίστες και θα κληθούν επισήμως από τον αρμόδιο δήμαρχο για να συμμετέχουν στις διαδικασίες των εκλογών της Κυριακής, θα εργαστούν στα εκλογικά συνεργεία. Αυτό ανακοίνωσε η ΠΟΕ –ΟΤΑ σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, υποχωρώντας έτσι από την αρχική της θέση περί αποχής των εργαζομένων στους δήμους από τις εκλογικές διαδικασίας και αποδεχόμενοι στην ουσία την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία θα διατεθούν 3 εκ. ευρώ για την εκλογική αποζημίωση 30.900 δημοτικών υπαλλήλων, η κατανομή των οποίων ορίζεται στην υπουργική απόφαση.
97 ευρώ το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα αυξήθηκε μεν ο αριθμός των υπαλλήλων που θα λάβει εκλογική αποζημίωση μειώθηκε όμως κατακόρυφα το ποσό της αποζημίωσης. Έτσι κάθε υπάλληλος θα λάβει 97 ευρώ ως εκλογική αποζημίωση, ενώ με βάση τον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών προβλεπόταν να εργαστούν 6.500 υπάλληλοι και να λάβει ο καθένας από 400 ευρώ.
Ωστόσο, όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασσόπουλος υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο στην περιφέρεια να δημιουργηθούν προβλήματα στη διαδικασία προετοιμασίας των εκλογών καθώς δεν θα επαρκεί ο αριθμός των εργαζομένων που έχει οριστεί από το υπουργείο Εσωτερικών. Επιπλέον υπογράμμισε ότι υπάλληλοι των ΟΤΑ που δεν συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των 30.900 δεν θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ακόμη και αν τους ζητηθεί καθώς δεν είναι υποχρεωμένοι να εργαστούν σε αλλότρια καθήκοντα.
Στην ίδια συνεντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για άνιση οικονομική μεταχείριση των εργαζομένων σε ότι αφορά το ύψος του εκλογικού επιδόματος καθώς, όπως είπε, κάποιοι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών θα λάβουν μέχρι και 1.700 ευρώ επίδομα.
Αναλυτικά η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση για τα ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΩΝ[1].