Άρθρο Localit 02 Δεκεμβρίου, 2020

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Να αναβληθούν οι εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Να αναβληθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια μέχρι να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες διεξαγωγής τους και να παραταθεί η θητεία των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους  ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η Ομοσπονδία   εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί «αξιοποιεί την πανδημία του κορονοϊού για να υλοποιήσει τα αντεργατικά σχέδια της. Θέλοντας να βάλει σε εφαρμογή την ηλεκτρονική ψηφοφορία  (η οποία αποτελεί μέρος του αντισυνδικαλιστικού νόμου που ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση) επιμένει σε συνθήκες λοκντάουν με υπηρεσίες να υπολειτουργούν, με τηλεργασία, με άδειες ειδικού σκοπού (που το ίδιο το υπουργείο έχει αποφασίσει) να προχωρήσει τη διαδικασία για τις αρχαιρεσίες για την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια».

Παράλληλα κατηγορεί τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο για απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους και σε αυτό το θέμα, γιατί, παρότι έχει ενημερωθεί για την αντίθεση της Ομοσπονδίας και του έχει ζητηθεί συνάντηση, αυτός αρνείται πεισματικά να συναντηθεί.

«Η διαχρονικά προκλητική στάση του υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου έχει εξοργίσει τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού και το θέμα των εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η προσπάθεια υπονόμευσης των κάθε είδους μαζικών και συλλογικών διαδικασιών των εργαζομένων είτε μέσα από τα τερτίπια του υπουργού Εσωτερικών, είτε μέσα από την πρόθεση συνολικά της κυβέρνησης για τη ψήφιση του αντισυνδικαλιστικού Νόμου θα βρει τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απέναντι τους» υπογραμμίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Καλεί δε τους Συλλόγους-Μέλη της σε όλη τη χώρα να υπερασπιστούν τις συλλογικές διαδικασίεςκαι να αναλάβουν οι ίδιοι την αναβολή των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια σε περίπτωση μη επίσημης αναβολής τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εσωτερικών 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση ΠΟΠ -ΟΤΑ με ΥΠΕΣ – Τα αιτήματα που κατέθεσαν

Υπόμνημα με τα αιτήματά της κατέθεσε η Πανελληνία Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησς (ΠΟΠ-ΟΤΑ), στον…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…