Άρθρο Localit 26 Οκτωβρίου, 2023

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κλιμάκωση κινητοποιήσεων για την οδυνηρή υποστελέχωση των υπηρεσιών των δήμων

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα με αιτήματα τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων  και την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αποφάσισε η ΠΟΕ ΟΤΑ . Παράλληλα αποφασίστηκε η Εκτελεστική Επιτροπή να πραγματοποιήσει συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αλλά και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, θέτοντας το διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας για όλα τα εκκρεμή ζητήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατά  τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ διαπιστώθηκε για ακόμη μια φορά η τεράστια απαξίωση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω της οδυνηρής υποστελέχωσης προσωπικού σε όλες ανεξαιρέτως υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. (Οικονομικών Υπηρεσιών, Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομιών, Κ.Ε.Π., Εργατοτεχνικών συνεργείων, Παιδικών Σταθμών, Καθαριότητα, Κοινωνικές Δομές-Υπηρεσίες).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας «μοναδική αιτία η πολιτική της κυβέρνησης ελαχιστοποίησης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, η αντικατάστασή τους με χιλιάδες εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας με κάθε λογής πολλές φορές κακοπληρωμένα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. που ακόμη και εάν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες εμμέσως «στερούνται» ακόμη και το δικαίωμα προσφυγής στην Δικαιοσύνη, αφού η Διάταξη Βορίδη, υπαγορεύει στους αιρετούς την εξάντληση κάθε είδους ένδικου μέσου προκειμένου να «αδειάσουν» οι υπηρεσίες από σταθερό και εξειδικευμένο προσωπικό».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Συνάντηση δημάρχου με τους πλημμυροπαθείς των Μεγάλων Καλυβίων

Το αίτημα των κατοίκων των Μεγάλων Καλυβίων, να αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων την απομάκρυνση των…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Την 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, αφιερωμένη στις μικρές φάρμες, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιβαλλοντικές δράσεις και φεστιβάλ χρωμάτων/MARE NOSTRUM στη Βάρκιζα

Mια Κυριακή γεμάτη χρώματα, χαμόγελα και περιβαλλοντικές δράσεις μαζί με ένα φεστιβάλ χρωμάτων, έρχονται στο…