Άρθρο Localit 28 Ιουνίου, 2017

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Η κυβέρνηση με τις προτάσεις της προσπαθεί να κερδίσει χρόνο

Η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, δεν διασφαλίζει ούτε τις θέσεις εργασίας των συμβασιούχων ούτε τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπου εξηγεί τους λόγους συνέχισης των κινητοποιήσεών της.

«Η κυβέρνηση με τις προτάσεις της προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να ξεφύγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Μεταθέτει το πρόβλημα στους δημάρχους και σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζεται η προκήρυξη ακόμα και των 2.500 θέσεων εργασίας», τονίζει.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για συνέχιση των κινητοποιήσεων «με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και ενότητα» και καλεί τα μέλη της να ενισχύσουν τις καταλήψεις σε αμαξοστάσια και ΧΥΤΑ και να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης και στο συλλαλητήριο το πρωί της ίδια ημέρας μπροστά από τα γραφεία της, στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που συνεδρίασε για να εκτιμήσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τις όποιες «βελτιωτικές» προτάσεις κατατέθηκαν, αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων υπερασπιζόμενη την πρόταση Νόμου που κατέθεσε.

Εκτίμησε επίσης ότι η τροπολογία όπως κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας των συμβασιούχων που εργάζονται σήμερα στους Ο.Τ.Α. και δεν διασφαλίζεται ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των Υπηρεσιών Καθαριότητας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θεωρεί ότι, η κυβέρνηση με τις προτάσεις της προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να ξεφύγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Μεταθέτει το πρόβλημα στους Δημάρχους και σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζεται η προκήρυξη ακόμα και των 2.500 θέσεων εργασίας.

Ο αγώνας για την μετατροπή των συμβάσεων, όσων εργάζονται με παρατάσεις εργασίας σε Αορίστου Χρόνου και για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα, είναι αγώνας που έρχεται σε σύγκρουση με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης και των δανειστών και επομένως ο μόνος τρόπος διασφάλισης τους είναι η συνέχιση του αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και ενότητα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή  της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τέλος, καλεί όλα τα Σωματεία να ενισχύσουν την περιφρούρηση των αμαξοστασίων και των Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας, να μην λυγίσουν μπροστά στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς και να συμμετάσχουν καθολικά στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 και στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα, στις 10:30 το πρωί στην Πλατεία Καραϊσκάκη, μπροστά από τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Με τον μαζικό, ενωτικό και αποφασιστικό μας αγώνα μπορούμε να  νικήσουμε και να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας όλων των συμβασιούχων.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα να  εκφράσουν ενεργά την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να συμμετάσχουν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της Πέμπτης 27 Ιουνίου 2017. Ήδη, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε Παναττική Στάση Εργασίας όλων των εργαζομένων του Δημοσίου και τη συμμετοχή τους στο Συλλαλητήριο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 27 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κων. Κουκάς: «Ο νέος Κώδικας και η Συνταγματική Αναθεώρηση να ενισχύσουν ουσιαστικά την τοπική δημοκρατία»

Τη σύνδεση του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και…

Ρεπορτάζ 27 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νικ. Κακλαμάνης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πυλώνας δημοκρατίας»

Στην ημερίδα της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος της Βουλής και πρώην Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Νικήτας Κακλαμάνης…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χανίων: «Δείξε μου τον δρόμο»- Νέα κουλτούρα οδικής ασφάλειας

Θετικά αποτελέσματα καταγράφει το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας «Δείξε μου τον δρόμο», που υλοποιεί ο Δήμος…