Άρθρο Localit 23 Απριλίου, 2024

Πλωτή μονάδα αφαλάτωσης σχεδιάζει η Βαρκελώνη για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Πλωτή μονάδα αφαλάτωσης νερού σχεδιάζει να εγκαταστήσει η Βαρκελώνη αντί της προμήθειας νερού με υδροφόρα πλοία από τη Βαλένθια, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις λυψειδρίας. Στόχος είναι η μονάδα αφαλάτωσης να καλύψει το 6% της κατανάλωσης νερού στη μητροπολιτική περιοχή.

Η ισπανική περιοχή παλεύει με τη χρόνια ξηρασία, που θεωρείται η χειρότερη από την έναρξη της συλλογής κλιματικών δεδομένων το 1916. Μάλιστα τον Φεβρουάριο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και λήφθηκαν μέτρα  περιορισμού της κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένων των ημερήσιων ορίων κατανάλωσης και του κλεισίματος των πισινών.

Οι καταλανικές αρχές  αρχικά σχεδίαζαν να μεταφέρουν νερό με υδροφόρα πλοία από μονάδα αφαλάτωσης στη γειτονική περιοχή της Βαλένθια, ωστόσο το σχέδιο δεν προχώρησε καθώς η ποσότητα νερού που θα εξασφαλίσουν με τη λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης είναι πολύ μεγαλύτερη και θα έχει μικρότερο κόστος. .

Η πλωτή μονάδα αφαλάτωσης θα παράγει περίπου  40.000 m3 την ημέρα , ενώ τα υδροφόρα πλοία μπορούν να μεταφέρουν κατά μέσο όρο μόνο 25.000 m3 την ημέρα. Η ακριβής θέση της μελλοντικής πλωτής συσκευής έχει ήδη προσδιοριστεί. Ωστόσο, δεν θα ξεκινήσει να λειτουργεί πριν από τον Οκτώβριο όταν θα κηρυχθεί πιθανώς η επόμενη έκτακτη ανάγκη ξηρασίας.

Επιπλέον, κινητές μονάδες αφαλάτωσης στην Κόστα Μπράβα

Επιπλέον, 12 μικρές κινητές μονάδες αφαλάτωσης  θα εγκατασταθούν στα βόρεια της ακτής της Κόστα Μπράβα, που είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Αυτά θα καλύψουν το 35% των αναγκών κατανάλωσης νερού σε περισσότερους από δώδεκα δήμους της περιοχής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή ΤΑ 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Άμστερνταμ απαγορεύει το άνοιγμα νέων ξενοδοχείων

Η πόλη του Άμστερνταμ ανακοίνωσε νέους περιορισμούς για το άνοιγμα νέων ξενοδοχείων στα όριά της…

Ευρωπαϊκή ΤΑ 19 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η δήμαρχος του Άμστερνταμ θέλει να υπάρξει ρύθμιαη για τον έλεγχο στην αγορά της κοκαΐνης

Νομοθετική ρύθμιση για τον έλεγχο της αγοράς των σκληρών ναρκωτικών όπως η κοκαΐνη και το…

Ευρωπαϊκή ΤΑ 17 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σικελία: Συλλήψεις για αγοραπωλησία ψήφων και συνεργασία στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την μαφία

Σεισμός στην περιοχή της Σικελίας. Μετά από έρευνα της εισαγγελία της Κατάνης και των καραμπινιέρων…