Άρθρο Localit 02 Απριλίου, 2024

Πλατφόρμα δημόσιας διαβούλευσης για την ΟΧΕ Ταϋγέτου

Μετά την συγκρότηση της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης Διακυβέρνησης της Ο.Χ.Ε. Ταϋγέτου (Δήμοι Σπάρτης- Καλαμάτας), ο Δήμος Καλαμάτας προχωρά στην ενεργοποίηση της πλατφόρμας δημόσιας διαβούλευσης στην διεύθυνση: https://oxe-taygetoy.espa2127.gr/

Εκεί, όπως ενημερώνει, κάθε πολίτης, σύλλογος και ομάδα δράσης και πρωτοβουλίας, παροτρύνεται  να συμμετάσχει με ιδέες και προτάσεις που θα βοηθήσουν τον Δήμο να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα αναβαθμίσει την Περιοχή Παρέμβασης του ορεινού όγκου Ταϋγέτου.

“Η διαβούλευση με τους φορείς και τους πολίτες της Περιοχής Παρέμβασης αποτελεί μια πολύ ουσιαστική παράμετρο για την εκπόνηση και την υλοποίηση μιας επιτυχημένης στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ). Οι διαδικασίες διαβούλευσης αποτελούν τμήμα της εκπόνησης του Σχεδίου Δράσης και βασίζονται στους Στόχους και τους Άξονες Προτεραιότητάς του. Σε αυτό το πλαίσιο, η επιλογή και ιεράρχηση των δράσεων και πράξεων καθορίζεται από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, που λαμβάνει υπόψιν του τις ανάγκες και τις αναπτυξιακές προοπτικές του Ορεινού Όγκου Ταϋγέτου, καθώς και τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης”, αναφέρει σχετικά, και προσθέτει ότι:

Οι διαδικασίες διαβούλευσης έχουν δύο μορφές, μια εσωτερική και μια εξωτερική. Η εσωτερική διαβούλευση περιγράφει τον ουσιαστικό συν-σχεδιασμό της Στρατηγικής με τις υπηρεσίες των Δήμων Καλαμάτας και Σπάρτης και έχει ήδη εκκινήσει μέσα από τη συνεργασία των Δήμων και των Υπηρεσιών τους για τη διαμόρφωση του Οράματος, των Αξόνων Προτεραιότητας και του Σχεδίου Δράσεως της ΟΧΕ.

Στόχος της εξωτερικής διαβούλευσης είναι να κάνει την τοπική κοινωνία συμμέτοχο στην αναπτυξιακή διαδικασία για τη γόνιμη και ουσιαστική χωρική ανάπτυξη του Ταϋγέτου.

Να καταγράψει τα προβλήματα και τις ανάγκες, καθώς και τις προτάσεις, τόσο των φορέων της Περιοχής Παρέμβασης, όσο και των ίδιων κατοίκων των περιοχών και στη συνέχεια να συλλέξει και να αξιολογήσει πιθανές προτάσεις για δράσεις και έργα.

Βασικό εργαλείο για τη διεξαγωγή της εξωτερικής διαβούλευσης και τη διαμόρφωση ισχυρής εταιρικής σχέσης με τους πολίτες, τους τοπικούς οικονομικούς και κοινωνικούς εταίρους, αποτελεί το ερωτηματολόγιο, το οποίο διαμορφώνεται καταλλήλως και ψηφιακά, για την εισροή και αξιοποίηση στοχευμένης πληροφορίας και αξιολογικών κρίσεων επί των προτεραιοτήτων της Στρατηγικής, εκ μέρους του κοινού.

Η ουσιαστική διαβούλευση με τους φορείς και τους πολίτες της Περιοχής Παρέμβασης, αποτελεί μια πολύ ουσιαστική παράμετρο για την εκπόνηση και την υλοποίηση μιας επιτυχημένης στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι εργαζόμενοι στο localit.gr συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία των Ενώσεων Τύπου

Οι εργαζόμενοι στο localit.gr συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΣΥ και στην…

Ρεπορτάζ 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά η μελέτη για την αποκατάσταση του ιστορικού Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας

Το ιστορικό Δημοτικό Σχολείο της Ανδραβίδας, επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο της μελετητικής ομάδας που έχει αναλάβει…

Ρεπορτάζ 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
101 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Αθηναίων, για πάνω από 40 έργα και δράσεις

Ποσό ύψους 101 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να υλοποιηθούν πάνω από 40 σημαντικά έργα και δράσεις…