Άρθρο Localit 12 Απριλίου, 2021

Περιφερειακό Δίκτυο Νοτίου Αιγαίου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της κακοποίησης των παιδιών δημιουργεί η περιφέρεια

Η περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», προχωρά στη δημιουργία περιφερειακού δικτύου για την  πρόληψη και αντιμετώπιση των περιστατικών κακοποίησης παιδιών στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου καθώς και την υποστήριξη και φροντίδα των παιδιών θυμάτων.

Η πρωτοβουλία αυτή, που συζητήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη και του κ. Γιαννόπουλου σε τηλεδιάσκεψη που είχαν μεταξύ τους, την Παρασκευή 9 Απριλίου, εντάσσεται στην πανελλαδική εκστρατεία «Μένει Μυστικό», πρώτος σταθμός της οποίας επιλέχθηκε από τον οργανισμό να είναι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της πρόσφατης μεν αλλά πολύ παραγωγικής ήδη συνεργασίας. Η εκστρατεία ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το πρώτο βήμα για το Περιφερειακό Δίκτυο αποφασίσθηκε κατά τη σύσκεψή τους να είναι η χαρτογράφηση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η διασφάλιση της ουσιαστικής και σταθερής συνεργασίας των συναρμόδιων φορέων και τελικά η αναλυτική καταγραφή όλων των ενεργειών που θα έπονται κάθε καταγγελίας κακοποίησης. Τονίστηκε επίσης ότι βαρύνουσας σημασίας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης στα σχολεία α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να θωρακισθούν τα παιδιά αλλά και να εκπαιδευτούν γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί, για να διαχειρίζονται αποτελεσματικά κάθε περιστατικό.

Προκειμένου για την άμεση δημιουργία του Περιφερειακού Δικτύου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της κακοποίησης των παιδιών, αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των φορέων που σε περιφερειακό επίπεδο και κατά αρμοδιότητα μπορούν να συμβάλλουν στη διαχείριση του φαινομένου, όπως ενδεικτικά, περιφέρεια και κοινωνικές της υπηρεσίες, δήμοι Νοτίου Αιγαίου και κοινωνικές υπηρεσίες δήμων, δικαστικές και εισαγγελικές αρχές περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, ιερές Μητροπόλεις, Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου (2η Υ.ΠΕ.), Περιφερειακή Διεύθυνση α΄βάθμιας και β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, νοσοκομεία και παιδιατρικές κλινικές, πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που συνυπέγραψαν τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι ενεργό με ενέργειες που έχουν τρέξει στα προγράμματα Amber Alert Hellas για παιδιά που έχουν εξαφανιστεί.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Βόλβης: Έως το τέλος 2023 ο βιολογικός καθαρισμός στις περιοχές Σταυρού και Βρασνών

Στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή και λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού στις τουριστικές περιοχές…

Ρεπορτάζ 21 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Οδηγίες προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό

Σε κατάσταση   ετοιμότητας βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Κοζάνης, που είναι αρμόδιες για τον αποχιονισμό…

Ρεπορτάζ 21 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Αττικής : 14,2 εκ. ευρώ για προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του γηπέδου της ΑΕΚ

Το ποσό το ποσό των 14,274 εκατ. ευρώ διαθέτει η περιφέρεια  Αττικής για την προμήθεια…