Άρθρο Localit 05 Νοεμβρίου, 2021

Περιφέρεια Κρήτης: Από το Λασίθι ξεκινά την ενδυνάμωση των τεχνικών υπηρεσιών της

Από το Λασίθι ξεκινά η περιφέρεια Κρήτης  την προσπάθεια για την ενδυνάμωση των τεχνικών υπηρεσιών της. Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε χθες την πρώτη σύμβαση συνεργασίας με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «Δαίδαλος ΑΕ», που δημιουργήθηκε με πρωτεργάτη την περιφέρεια για να δώσει λύσεις και προοπτική στην επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων στην Κρήτη.

«Στόχος είναι ένας: ενδυνάμωση Περιφερειακών Ενοτήτων, Περιφέρειας και των Δήμων που είναι μέλη στο Δαίδαλος ΑΕ», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην περίπτωση της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου όπου σήμερα υπηρετούν πέντε στελέχη, θα προστεθούν εννέα μηχανικοί, που στελεχώνουν την τεχνική υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου, μέσω προγραμματικής σύμβασης που γίνεται με την Δαίδαλος ΑΕ.

«Από την προσπάθεια αυτή η βοήθεια θα είναι πάρα πολύ μεγάλη για τις τεχνικές υπηρεσίες, προκειμένου να μπορούμε να ωριμάζουμε έργα και να επιβλέπονται και τα έργα από τους τεχνικούς που θα προσλάβουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

Η Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον πρόεδρο της «Δαίδαλος ΑΕ» εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Φασουλάκη, αφορά την τεχνική και διοικητική υποστήριξη της ∆ιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Λασιθίου της περιφέρειας Κρήτης από την «∆ΑΙ∆ΑΛΟΣ Α.Ε.-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ» σε ένα ευρύ φάσμα ενεργειών τόσο σε επίπεδο εξ’ αρχής υλοποίησης αντικειμένων όσο και σε επίπεδο διεκπεραίωσης υπαρχουσών δράσεων σε σχέση με έργα τα οποία κρίνονται και αξιολογούνται ως έργα υψηλής σπουδαιότητας και προτεραιότητας. Τα έργα αυτά θα συμβάλλουν τόσο στην ασφάλεια των πολιτών και τουριστών της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, όσο και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην αειφόρο ανάπτυξή της περιοχής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση και συντήρηση υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση και Συντήρηση Υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου», από το δήμαρχο…

Ρεπορτάζ 04 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοβουλία Δήμου Κατερίνης για τους Ουκρανούς πρόσφυγες και πρόταση συνεργασίας με τον ΔΟΜ

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Κατερίνης, από τα στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης,…

Ρεπορτάζ 04 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
“Διπλή Ανάπλαση”: 100 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα έργα στο Βοτανικό

Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το έργο  της «Διπλής Ανάπλασης» του δήμου Αθηναίων στις περιοχές του…