Άρθρο Localit 05 Νοεμβρίου, 2021

Περιφέρεια Κρήτης: Από το Λασίθι ξεκινά την ενδυνάμωση των τεχνικών υπηρεσιών της

Από το Λασίθι ξεκινά η περιφέρεια Κρήτης  την προσπάθεια για την ενδυνάμωση των τεχνικών υπηρεσιών της. Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε χθες την πρώτη σύμβαση συνεργασίας με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «Δαίδαλος ΑΕ», που δημιουργήθηκε με πρωτεργάτη την περιφέρεια για να δώσει λύσεις και προοπτική στην επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων στην Κρήτη.

«Στόχος είναι ένας: ενδυνάμωση Περιφερειακών Ενοτήτων, Περιφέρειας και των Δήμων που είναι μέλη στο Δαίδαλος ΑΕ», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην περίπτωση της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου όπου σήμερα υπηρετούν πέντε στελέχη, θα προστεθούν εννέα μηχανικοί, που στελεχώνουν την τεχνική υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου, μέσω προγραμματικής σύμβασης που γίνεται με την Δαίδαλος ΑΕ.

«Από την προσπάθεια αυτή η βοήθεια θα είναι πάρα πολύ μεγάλη για τις τεχνικές υπηρεσίες, προκειμένου να μπορούμε να ωριμάζουμε έργα και να επιβλέπονται και τα έργα από τους τεχνικούς που θα προσλάβουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

Η Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον πρόεδρο της «Δαίδαλος ΑΕ» εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Φασουλάκη, αφορά την τεχνική και διοικητική υποστήριξη της ∆ιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Λασιθίου της περιφέρειας Κρήτης από την «∆ΑΙ∆ΑΛΟΣ Α.Ε.-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ» σε ένα ευρύ φάσμα ενεργειών τόσο σε επίπεδο εξ’ αρχής υλοποίησης αντικειμένων όσο και σε επίπεδο διεκπεραίωσης υπαρχουσών δράσεων σε σχέση με έργα τα οποία κρίνονται και αξιολογούνται ως έργα υψηλής σπουδαιότητας και προτεραιότητας. Τα έργα αυτά θα συμβάλλουν τόσο στην ασφάλεια των πολιτών και τουριστών της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, όσο και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην αειφόρο ανάπτυξή της περιοχής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Βόλβης: Έως το τέλος 2023 ο βιολογικός καθαρισμός στις περιοχές Σταυρού και Βρασνών

Στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή και λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού στις τουριστικές περιοχές…

Ρεπορτάζ 21 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Οδηγίες προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό

Σε κατάσταση   ετοιμότητας βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Κοζάνης, που είναι αρμόδιες για τον αποχιονισμό…

Ρεπορτάζ 21 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Αττικής : 14,2 εκ. ευρώ για προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του γηπέδου της ΑΕΚ

Το ποσό το ποσό των 14,274 εκατ. ευρώ διαθέτει η περιφέρεια  Αττικής για την προμήθεια…