Άρθρο Localit 26 Ιανουαρίου, 2023

Περιφέρεια Αττικής: Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο πλευρό των καλλιτεχνών ενάντια στο ΠΔ

Τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των καλλιτεχνών ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85/22, που υποβαθμίζει τις καλλιτεχνικές σπουδές, εξισώνει τα πτυχία τους με τα απολυτήρια των Λυκείων και μειώνει τα εργασιακά δικαιώματα τους, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους οι περιφερειακές παρατάξεις από το φάσμα της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής.

Επίσης κατέθεσαν σχετικά ψηφίσματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τα οποία όμως απέρριψε η διοικούσα παράταξη με συνέπεια να ακολουθήσουν καταγγελίες σε βάρος του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χάρη Ρώμα, ο οποίος «αν και ηθοποιός ο ίδιος, στράφηκε κατά του αγώνα που δίνουν καθημερινά οι συνάδελφοί του», όπως σημειώνουν.

Συγκεκριμένα, η «Δύναμη Ζωής», μέσω ψηφίσματος το οποίο συνυπόγραψε και η παράταξη του Γιάννη Σγουρού «ζητά την άμεση ανάκληση του ΠΔ 85/2022 και την αντικατάσταση της διαβάθμισης ΔΕ με ΤΕ και ΠΕ όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Την διαβάθμιση των καλλιτεχνικών σχολών, πάγιο αίτημα εδώ και χρόνια. Καθώς και την ίδρυση Δημόσιας Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών κατά τα πρότυπα της Σχολής Καλών Τεχνών».

Από την πλευρά της η «Λαϊκή Συσπείρωση» υποστηρίζει ότι «το ΠΔ βάζει σφραγίδα στην υποβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων των καλλιτεχνών, οι οποίοι αναγκάζονται σε χρόνια σπουδών, τα οποία για τη συντριπτική πλειονότητα, γίνονται σε κάποια ιδιωτική σχολή». Επίσης στηρίζει απόλυτα την πρόταση-λύση των σπουδαστών του χώρου για «καλλιτεχνική εκπαίδευση που να φτάνει μέχρι και την ανώτατη βαθμίδα», χαρακτηρίζοντας την ως τη μόνη ρεαλιστική, δίκαιη και αναγκαία».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 27 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζωγράφου: Ελαφρύς τραυματισμός εργαζόμενης στην Καθαριότητα του Δήμου

Ο Δήμος Ζωγράφου ενημερώνει πως τα ξημερώματα σημειώθηκε ατύχημα, με τραυματισμό εργαζόμενης στην καθαριότητα του…

Ρεπορτάζ 27 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την οικονομική προοπτική του Δήμου Αθηναίων

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s προχώρησε στην αναβάθμιση των προοπτικών του αξιόχρεου του Δήμου Αθηναίων…

Ρεπορτάζ 26 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
“Πράσινο φως” για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

«Άνοιξε ο δρόμος» για την έναρξη των διαδικασιών πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ 1.213 νέων δημοτικών αστυνομικών…