Άρθρο Localit 05 Νοεμβρίου, 2021

Πεντέλη: Επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους τα ΚΔΑΠ που δημιούργησε ο Δήμος και λειτουργούν από φέτος

Επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης που δημιούργησε ο Δήμος Πεντέλης και λειτουργούν από τη φετινή σχολική χρονιά, με δυνατότητα συμμετοχής και σε μη δικαιούχους της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα όπως ενημερώνει ο Δήμος Πεντέλης:

  • Ήδη έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν από τις 11 Οκτωβρίου δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.), ένα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων και ένα στο Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης, όπου έχουν καλύψει όλες τις οικογένειες που ήταν δικαιούχοι του σχετικού προγράμματος που παρέχεται δωρεάν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
  • Ο Δήμος Πεντέλης επεκτείνει τις υπηρεσίες των ΚΔΑΠ και στις οικογένειες που δεν έλαβαν τη σχετική χρηματοδότηση, με την καταβολή μηνιαίας οικονομικής συνδρομής στο Δήμο ύψους 60 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Ήδη οι υπηρεσίες του Δήμου επικοινωνούν με τους γονείς που έχουν κάνει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου, ώστε να ξεκινήσουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του ΚΔΑΠ. Στόχος του Δήμου είναι μέχρι την 15/11 τα παιδιά των γονέων που έχουν κάνει τη σχετική αίτηση, να έχουν ξεκινήσει να συμμετέχουν στα ΚΔΑΠ.
  • Επιπλέον στις 15/11/2021, θα ανοίξει εκ νέου η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου Πεντέλης, ώστε και άλλοι γονείς να δηλώσουν το ενδιαφέρον του και να μπορέσουν να συμμετέχουν τα παιδιά τους στις δραστηριότητες των ΚΔΑΠ από τον Ιανουάριο του 2022.
  • Παράλληλα η δημοτική αρχή, βλέποντας το ενδιαφέρον των γονέων για το νέο θεσμό, ήδη προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία για την ίδρυση ενός ακόμα ΚΔΑΠ που θα γίνει στη Νέα Πεντέλη, το οποίο προγραμματίζεται να λειτουργήσει την επόμενη σχολική χρονιά.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών είναι δομές όπου τα παιδιά των δημοτικών σχολείων, απασχολούνται δημιουργικά κατά τις απογευματινές ώρες, αμέσως μετά το πέρας της σχολικής διδασκαλίας καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 16.00-20.00. Μέσω του προγράμματος τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους, τη δημιουργικότητά τους, τις δεξιότητές τους μέσα από ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες:Μελέτη, Εικαστικά, Χειροτεχνία, Παραμυθοϊστορίες, Μουσικά παιχνίδια, Θεατρικό παιχνίδι, Μάθηση και παιχνίδι στα Αγγλικά, Μάθηση και παιχνίδι στα Γαλλικά, Αθλητικά Παιχνίδια

“Ως δημοτική αρχή, αλλά και ως γονείς κατανοούμε την ανάγκη να υπάρχει δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας μετά το καθημερινό σχολικό ωράριο. Είναι μια ανάγκη που προκύπτει από την σύγχρονη καθημερινότητα στις πόλεις μας. Σε αυτό δεν μπορούμε να είμαστε θεατές, επιλέξαμε να δράσουμε και να καλύψουμε με τις δημοτικές μας δομές τη συγκεκριμένη ανάγκη”δήλωσε μεταξύ άλλων, η δήμαρχος Δ. Κεχαγιά και πρόσθεσε:

“Στόχος μας είναι να καλύψουμε το σύνολο των αιτήσεων που θα υποβληθούν από τους δημότες μας, ώστε να μη μείνει εκτός ΚΔΑΠ κανένα παιδί. Παράλληλα δουλεύουμε για να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με προσιτό τίμημα σε όλους τους γονείς που δεν δικαιούνται τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ”.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο 9,4% η καταγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου

Πολύ χαμηλή είναι η προσέλευση των  δημοτών στο Κτηματολόγιο για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νομοσχέδιο προβλέπει την κάλυψη από τους δήμους λειτουργικών αναγκών Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων…

Ρεπορτάζ 25 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ ΟΤΑ: Τι ζήτησε και τι πήρε από ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αγωνιστεί και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει…