Άρθρο Localit 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Πειραιάς: Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων σχολείων

Ψήφισμα κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων σχολείων του Δήμου ενέκρινε ομόφωνα και εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του.

Το ομόφωνο  ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά εκφράζει την αντίθεσή του με την Απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Αττικής και του Υπουργείου Παιδείας που οδηγεί σε συγχώνευση δεκάδες τμήματα σχολείων κυρίως στην Πρωτοβάθμια αλλά και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στον Δήμο μας. Η Απόφαση ελήφθη αιφνιδιαστικά εν μέσω θερινών διακοπών, χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή ενημέρωση προς τον Δήμο Πειραιά.

Η απόφαση που οδηγεί σε συγχωνεύσεις τμημάτων είναι αντιπαιδαγωγική, καθώς δημιουργεί υπεράριθμα τμήματα για τους μαθητές, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις διαγνώσεις για παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, ενώ θα αναστατώσει τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που σε πολλές περιπτώσεις θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο λόγω υπεραριθμίας. Για τον λόγο αυτό ζητάμε την απόσυρσή της».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…

Ρεπορτάζ 14 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα παιδική χαρά στην Οινόη από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Μια νέα, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά απέκτησε η Οινόη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του…