Άρθρο Localit 01 Δεκεμβρίου, 2014

Πάτρα:«Γνώρισε την πόλη μας με ποδήλατο»

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜέσω της πρωτοβουλίας«Γνώρισε την πόλη μας με ποδήλατο», οι κάτοικοι της Πάτρας, έχουν δυνατότητα να γνωρίσουν τα ιστορικά-πολιτιστικά, αρχιτεκτονικά και περιβαλλοντικά αξιοθέατά της περιοχής τους.

Η εν λόγω πρωτοβουλία, που  ανακοινώθηκε από την Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πατρών Α.Ε. (ΑΔΕΠ Α.Ε.) και τον Ποδηλατικό Όμιλο (ΠΟΠ)  στο πλαίσιο της  διακρατικής συνάντησης του έργου Wander by Bicycle), επιδιώκει ακόμη στο να καλλιεργηθεί μια εναλλακτική οικολογική φιλοσοφία μετακίνησης, καθώς το ποδήλατο αποτελεί το πλέον οικολογικό μέσο μεταφοράς.

Στηρίζεται στο έργο “Περιήγηση με ποδήλατο” (Wander by Bicycle), μέσω του οποίου έχουν  δημιουργηθεί οι 5 πρότυπες ποδηλατικές περιαστικές  διαδρομές,  έχει ως πυρήνα τη δωρεάν διάθεση των 24 κοινόχρηστων ποδηλάτων από το χώρο που έχει διαμορφωθεί στο μόλο  της Πάτρας (κοντά στο σταθμό του ΟΣΕ).

Οι πολίτες μπορούν  να  παραλαμβάνουν, από τον προαναφερθέντα χώρο,  ένα από τα κοινόχρηστα ποδήλατα, με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας  και τη συμπλήρωση   και υπογραφή μιας υπεύθυνης δήλωσης,  κάθε    Παρασκευή 19.00 – 21.00 μμ με υποχρέωση επιστροφής του, την επόμενη Δευτέρα ώρα 19.00-21.00 μμ.

Από τους δύο φορείς προαναγγέλθηκε επίσης  ειδικό πρόγραμμα   ποδηλατικών περιηγήσεων στη πόλη για  σχολεία, το οποίο βρίσκεται στη φάση του σχεδιασμού και θα ξεκινήσει πιλοτικά μέχρι το Πάσχα.

Για περισσότερες πληροφορίες  για το Πρόγραμμα απευθυνθείτε στην  ΑΔΕΠ Α.Ε.    τηλ. 2610361747 και konstada@adep.gr , www.facebook.com/bike.sharing.patras

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 27 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενίσχυση συνεργασίας δήμου Τρικκαίων και Αστυνομίας για την αντιμετώπιση βίας κατά των γυναικών

Η  αντιμετώπιση του φαινομένου βίας κατά των γυναικών σε τοπικό επίπεδο ήταν το αντικείμενο συνάντησης …

Με μια ματιά 27 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης στο δήμο Ναυπλιέων

Πάνω από 500 μαθητές – μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων του Ναυπλίου συμμετείχαν την Τετάρτη 25 Μαΐου,…

Με μια ματιά 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ιωαννιτών: Μεγάλη δράση καθαρισμού στη λίμνη και την παραλίμνια ζώνη

Μία από τις μεγαλύτερες δράσεις καθαρισμού της Λίμνης Παμβώτιδας διοργανώνεται την Κυριακή 29 Μαΐου στις…