Άρθρο Localit 28 Ιανουαρίου, 2022

Πάτρα: Συνεχίζεται η λειτουργία του Υπνωτηρίου και του Κέντρου Ημέρας

Στην Πάτρα, συνεχίζεται η λειτουργία του Υπνωτηρίου για την φιλοξενία όλων των αστέγων πολιτών  έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου (ΚΟΔΗΠ), λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διανυκτερεύσουν σε χώρο του κτιρίου «κέντρου αστέγων» επί της Μπουκαούρη 100 και Γούναρη.

Η υποδοχή θα γίνεται κατά τις ώρες 7 μ.μ. έως  9 μ.μ. και η φιλοξενία των αστέγων θα είναι δυνατή έως τις 9 το πρωί της επόμενης. Η διαμονή στον χώρο παρέχει την δυνατότητα για μπάνιο και σίτιση.

Ωστόσο, γενικά  τις ημέρες του   ψύχους, κάθε πολίτης που ζει σε συνθήκες αστεγίας ή σε ακατάλληλες κατοικίες, που δεν επαρκούν για την προστασία του από το κρύο, μπορεί να προσέλθει κατά τη διάρκεια της ημέρας στο κέντρο αστέγων (υπνωτήριο, κέντρο ημέρας αστέγων),  για να ζεσταθεί, να σιτιστεί, να πλυθεί και να προστατευτεί.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους  κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας   (ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτα ασύλου κ.λπ.).

Όλοι οι φιλοξενούμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης της διασποράς του covid -19 όπως αυτά προβλέπονται από την δομή σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Η Ομάδα Δρόμου των Δομών Αστέγων συνεχίζει να βγαίνει στους δρόμους της πόλης και δεν καταγράφει  απλά τα περιστατικά. Βγαίνει τα βράδια με κρύο, σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, προσεγγίζει τους αστέγους, τους προσφέρει φαγητό, ζεστά ροφήματα, κλινοσκεπάσματα, συνομιλεί μαζί τους, μαθαίνει τις ανάγκες τους και τους ενημερώνει για τις υπηρεσίες που μπορούμε να τους προσφέρουμε ανεξάρτητα εάν εκείνοι επιθυμούν ή όχι να τις λάβουν.

Όπως υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά, ότι ο Δήμος, μέσω του ΚΟΔΗΠ, κατέθεσε πρόταση για λειτουργία Δομών Αστέγων στα πλαίσια της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020 και σήμερα οι δομές συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται από την συγκεκριμένη  προγραμματική περίοδο καθώς έχει πάρει παράταση έως το τέλος του 2023. Το διάστημα αυτό έχουν φιλοξενηθεί και υποστηριχθεί περισσότεροι από 130 συνάνθρωποί μας. Λειτουργούν με αποκλειστική ευθύνη του ΚΟΔΗΠ, χωρίς τη μεσολάβηση ΜΚΟ ή εταιρειών.

Στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, όμως ( κατά το διάστημα 2007-2013) δεν υποβλήθηκε κανένα αίτημα από την τότε Δημοτική αρχή   για ξενώνα φιλοξενίας αστέγων.

Σε κάθε περίπτωση άστεγοι πολίτες που θέλουν να ενταχθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πέραν της περιόδου του ψύχους, μπορούν να ενημερωθούν για τις αναγκαίες διαδικασίες προκειμένου να ενταχθούν στο Υπνωτήριο και το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο παρακάτω τηλέφωνο κατά τις ώρες  8 π.μ. έως 9 μ.μ.: 2610342995 & 2614400300.

Οι Δομές Αστέγων λειτουργούν από τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος “ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ” και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΣΠΑ 2014-2020.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 25 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ ΟΤΑ: Τι ζήτησε και τι πήρε από ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αγωνιστεί και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει…

Ρεπορτάζ 24 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχέδιο 4+4 κινήσεων για λύση του κυκλοφοριακού στο Λεκανοπέδιο της Αττικής

Το σχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στο Λεκανοπέδιο της…

Ρεπορτάζ 24 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καμπανάκι για έργα αντιπυρικής προστασίας και ετοιμότητας για το Εθνικό Πάρκο Σχινιά

Ευρεία σύσκεψη μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, για την…