Άρθρο Localit 07 Αυγούστου, 2023

Πάτρα: Σχολικές καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης προσλαμβάνει ο Δήμος

Αιτήσεις για την πρόσληψη 180 ατόμων με σύμβαση ορισμένου χρόνου, για τον καθαρισμό των σχολικών κτιρίων της πόλης, άρχισε να δέχεται ο Δήμος Πατρέων από την περασμένη Παρασκευή 4 έως την Παρασκευή 18 Αυγούστου.

Παράλληλα ενημερώνει ότι «Η Δημοτική Αρχή προκήρυξε θέσεις σχολικών καθαριστριών για την καθαριότητα των σχολείων μας, σε θέσεις εργασίας ΠΛΗΡΟΥΣ απασχόλησης και όχι μερικής -ακόμη και 2 ωρών- που προβλέπει η σχετική εγκύκλιος της Κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει 400.000 ευρώ αφαίρεση από τον Δημοτικό Προϋπολογισμό», προσθέτοντας ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι επιτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την υγεία και την ποιότητα ζωής των παιδιών στα σχολεία τους: «Χρόνια εργάζονται καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου, μέσω των Σχολικών Επιτροπών και η απαίτησή μας είναι η μονιμοποίηση στις θέσεις εργασίας τους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

«Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και για το θέμα των σχολικών καθαριστριών είχε ζητήσει από την κυβέρνηση έγκριση και χρηματοδότηση για την πρόσληψη προσωπικού πλήρους ωραρίου, κάτι που δεν έγινε δεκτό», αναφέρει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του, και συνεχίζει ότι δεν θα αφήσει τα σχολεία με ελλιπή καθαριότητα.

«Δεν αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες των παιδιών μας και τους εργαζόμενους ως κόστος, όπως κάνει η κάθε Κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό προχωρήσαμε και φέτος, για τη σχολική χρονιά 2023 – 2024, στην προκήρυξη 180 θέσεων σχολικών καθαριστριών με πλήρη απασχόληση και τη διαφορά της μισθοδοσίας, που δεν εγκρίνει η κυβέρνηση, θα την αναλάβει ο Δήμος από ίδιους πόρους, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων, απαιτώντας την πλήρη κάλυψη των αναγκών των σχολείων με έκτακτη επιχορήγηση.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας στη Χαλκίδα

«Οι λύσεις για τη Στερεά Ελλάδα περνούν μόνο μέσα από την κατασκευή δύο ΜΕΑ στη…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ψηφιακή πλατφόρμα για την κατάθεση σχολίων από τους πολίτες για τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια

Ενεργοποιείται για το κοινό από σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου, η ψηφιακή «Πλατφόρμα Συμμετοχής» για την…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Ανέλαβαν υπηρεσία επιπλέον 26 εποχικοί εργάτες πυροπροστασίας

Υπηρεσία ανέλαβαν σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, επιπλέον, 26 εργάτες πυροπροστασίας στο Δήμο Καλαμάτας. Έλαβαν…