Την κατάργηση του νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας, μετά από συνεδρίασή του για το θέμα. Όπως τονίζει «επιβάλλει την καταβολή εξοντωτικών φόρων και οδηγεί σε αδυναμία πληρωμής». Παράλληλα ζητεί
– να μην φορολογούνται για την πρώτη κατοικία μέχρι 125 τετραγωνικά μέτρα, όσοι έχουν εισόδημα έως 30.000 Ευρώ και επί πλέον 5.000 Ευρώ για κάθε παιδί.
– να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45%.
– να μειωθεί η ισχύουσα αντικειμενική αξία των ακινήτων στα πραγματικά σημερινά επίπεδα.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου « υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του δήμου, που αγροτεμάχια ή βοσκοτόπια, που βρίσκονται εντός παλαιών οικισμών θεωρούνται οικόπεδα φιλέτα, που υποτιθέμενη «αντικειμενική», κατά το κράτος, αξία τους, είναι προσαυξημένη κατά 500%». Για το σκοπό αυτό ζητείται να γίνει πραγματική αντικειμενοποίηση της αξίας τους, με μείωση τουλάχιστον κατά 80% της ισχύουσας σήμερα, εντελώς παράλογα, «αντικειμενικής» τους αξίας.
Επισημάνθηκαν επίσης περιπτώσεις Τοπικών Κοινοτήτων όπως π.χ. των ορεινών Τοπικών Κοινοτήτων Άνω Καστριτσίου και Αργυράς, που κατά την Εφορία έχουν αντικειμενική αξία από 115.000 έως 120.000 Ευρώ ανά στρέμμα, όταν η πραγματική τους αξία, σε καμιά περίπτωση, δεν ξεπερνάει τις 20.000 Ευρώ. Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει και για τις άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου της Πάτρας.