Άρθρο Localit 30 Ιανουαρίου, 2024

Πάτρα: Δωρεάν προγράμματα «Άθληση στη Φύση» από το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων

Σύγχρονα και δωρεάν προγράμματα με τίτλο «Άθληση στη Φύση», έχει δημιουργήσει και συνεχίζει να παρέχει το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων, τα οποία υλοποιούνται στο Έλος Αγυιάς και στο Νότιο Πάρκο.

Το πρόγραμμα του Έλους Αγυιάς περιλαμβάνει Περπάτημα με Μπατόν Πεζοπορίας (Σκανδιναβικό / Nordic Walking)κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από 11.00 έως 12.00, όπως επίσης και Θεραπευτική Γυμναστική, κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 11.00 έως 12.00

Το πρόγραμμα του Νότιου Πάρκου περιλαμβάνει Περπάτημα στη φύση σε συνδυασμό με ασκήσεις βελτίωσης της φυσικής κατάστασης, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 09.00 έως τις 10.00 με σημείο συνάντησης το πλάτωμα πλησίον του ΝΟΠ. Ακόμη, πραγματοποιείται Θεραπευτική Γυμναστική κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 09.00 έως τις 10.00, με αφετηρία το ίδιο σημείο συνάντησης.

Όπως σημειώνεται, όλα τα προγράμματα «Άθλησης στη Φύση» έχουν στόχο τη βελτίωση της σωματικής κατάστασης αλλά πρωτίστως επιδιώκουν να φέρουν σε επαφή το πνεύμα των αθλούμενων με το φυσικό περιβάλλον και με το πνεύμα των υπόλοιπων συμμετεχόντων, έτσι ώστε να διαμορφωθούν αμοιβαίες σχέσεις σεβασμού, συνεργασίας καθώς και μια ιδιαίτερη τοπική κουλτούρα που έχει ως αναπόσπαστο στοιχείο τους ελεύθερους, κοινόχρηστους, καθαρούς και ιδιαίτερους φυσικούς χώρους αλληλεπίδρασης.

Όλες οι διαδικασίες που ακολουθούνται στα προγράμματα μεριμνούν εκ προοιμίου για τη μη διατάραξη της βιοποικιλότητας της περιοχής και για τη σωστή μεταχείριση των έργων υποδομής των χώρων δράσης. Υπεύθυνη για τη διεξαγωγή τους είναι η Γιώτα Φουράκη, δημοτική υπάλληλος, γυμνάστρια και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διαχείριση Γήρανσης και χρόνιων Νοσημάτων.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο  2610461225 και 2610436652 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.), στο e-mail: parkoedu@gmail.com ή στο messenger της σελίδας του Facebook: Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων

(Σημειώνεται ότι τα προγράμματα στη φύση υλοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή και μόνο πρωινές ώρες, σύμφωνα με το ωράριο εργασίας και με τους όρους της σύμβασης των εργαζόμενων καθηγητών της Φυσικής Αγωγής).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο αντιπλημμυρικό έργο στον ποταμό Αλφειό 

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει ένα ακόμη σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για τη Δυτική Ελλάδα, μετά την…

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημοπρατείται η κατασκευή κρηπιδωμάτων στο Λιμένα Σύμης

Στη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή κρηπιδωμάτων στη θέση Πέταλο» του Λιμένα Σύμης, προχωρά το Λιμενικό…

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μυτιλήνη: Σύμβαση για τα συμπληρωματικά δίκτυα αποχέτευσης της Αγιάσου

Τη σύμβαση για το έργο «Συμπληρωματικά δίκτυα αποχέτευσης της Αγιάσου» υπέγραψαν  σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, …