Άρθρο Localit 02 Ιουνίου, 2021

Παρεμβάσεις στο αρδευτικό δίκτυο της Δυτικής Λέσβου

Παρεμβάσεις στο αρδευτικό δίκτυο εντός των διοικητικών του ορίων, πραγματοποιεί ο Δήμος Δυτικής Λέσβου.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη, γίνονται εργασίες σε αρδευτικά κοινοτήτων που εδώ και πολλά χρόνια ήταν προβληματικά.

Το τελευταίο διάστημα ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στη γεώτρηση «Ντουζλάς» Παρακοίλων όπου παρατηρείται πρόβλημα εδώ και μία δεκαετία, με καθαρισμό και εγκατάσταση καινούργιας αντλίας τύπου Panelli που εξοικονομεί ενέργεια και έχει μεγαλύτερη απόδοση.

Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και στη γεώτρηση «Μακριά Βολάδα» η οποία πρέπει ήταν βουλωμένη με πέτρες! Η παρέμβαση στην «Μακριά Βολάδα» πλέον μπορεί να λειτουργεί ως εφεδρική του αρδευτικού δικτύου Παρακοίλων.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι στην επιβαρυμένη έτσι κι αλλιώς κατάσταση στο αρδευτικό δίκτυο όλης της Δυτικής Λέσβου, προστέθηκαν και οι πλείστες ζημιές που προκάλεσε η θεομηνία της 21ης Μαΐου.

Οι εργασίες για την αποκατάσταση της προβληματικής σε αρκετές περιπτώσεις λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου στη Δυτική Λέσβου συνεχίζονται βάσει προγραμματισμού στην Ερεσό, στην Ανεμώτια, στη Φίλια, στα Χίδηρα και στην Πέτρα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Νέες «έξυπνες» διαβάσεις για μεγαλύτερη οδική ασφάλεια

Ο Δήμος Βριλησσίων προχώρησε σε παρεμβάσεις ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, με την εγκατάσταση νέων «έξυπνων»…

Ρεπορτάζ 06 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22η ΔΕΒΘ: Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο του κόσμου του βιβλίου

Από τις 7 έως τις 10 Μαΐου 2026 θα πραγματοποιηθεί η 22η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου…