Άρθρο Localit 21 Ιουνίου, 2024

Παρεμβάσεις πυροπροστασίας σε όλο τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Οι παρεμβάσεις πυροπροστασίας που θα γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στα πλαίσια της χρηματοδότησης ποσού 500.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που έγινε το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουνίου στην πρ. Μαθητική Εστία Κρεστένων.

Στη σύσκεψη  υπό το Δήμαρχο Ανδρίτσαινας Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκο , συμμετείχαν ο Δασάρχης Ολυμπίας  Δημ. Κωνσταντόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Αν. Καρνάρος, Μιλτ. Γεωργακόπουλος και Δημ. Μικέλης, ο επικεφαλής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων  Κώστας Δρακόπουλος, ο διοικητή του Α.Τ. Κρεστένων  Σωτ. Πιτσινής, καθώς και αρμοδίοι της Πολιτικής Προστασίας Δήμου.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων υπογράμμισε ότι ο Δήμος όπως και άλλοι γειτονικοί ΟΤΑ χρηματοδοτήθηκαν με ένα μεγάλο ποσό, προκειμένου να υλοποιηθεί και να παραδοθεί ένα έργο ασφαλές για τον πολίτη και το φυσικό περιβάλλον, ειδικά για την κρίσιμη περίοδο που έχει οριοθετηθεί μεταξύ 10-31 Αυγούστου.

Όπως τόνισε ο κ. Μπαλιούκος ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις περιοχές υψηλής συνάθροισης, στους αρχαιολογικούς χώρους με επίκεντρο τον Επικούριο Απόλλωνα, στην Ι.Μ. Σεπετού, στην κατασκήνωση Φρίξας, στους παραδασόβιους οικισμούς, αλλά και σε ολόκληρο το Δήμο όπου ελλοχεύουν κίνδυνοι πυρκαγιάς.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, όπου «επί τάπητος» θα βρεθεί η αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, καθώς και η προληπτική διαχείριση του ζητήματος των δασικών πυρκαγιών.

Έκτακτη συνεδρίαση Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Εκτάκτως συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουνίου στην πρ. Μαθητική Εστία Κρεστένων το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, λόγω του πολύ υψηλού κίνδυνου πρόκλησης πυρκαγιάς (στην κατηγορία 4) στην ευρύτερη περιοχή, την Παρασκευή 21-6.

Η συνεδρίαση με τη συμμετοχή εμπλεκομένων φορέων και αρχών αποφασίστηκε από τον δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο, με σκοπό τον συντονισμό δράσεων και ενεργειών για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καταστάσεων καθώς και τη λήψη μέτρων πρόληψης δασικών πυρκαγιών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τα «μπόνους» του ΝΟΚ

Πλήρη δικαίωση για τον Δήμαρχο Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελεί…