Άρθρο Localit 28 Ιανουαρίου, 2022

 Παρατείνεται το Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου Θεσσαλονίκης-Ύπατης Αρμοστείας για την προστασία των προσφύγων

Την παράταση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Θεσσαλονίκης και Ύπατης Αρμοστείας, το οποίο αφορά την ανάπτυξη δράσεων ενταξιακής πολιτικής και προστασίας των προσφύγων, υπέγραψαν ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας και η αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Μαρία Κλάρα Μάρτιν (Maria Clara Martin), κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα στο δημαρχείο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ύπατη Αρμοστεία συνεχίζει να στηρίζει με στελέχη της τον κεντρικό δήμο στο πεδίο του συντονισμού των φορέων που ασχολούνται με το προσφυγικό αλλά και της προσπάθειας εύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων για την πλήρη οικονομική κάλυψη των προγραμμάτων ένταξης προσφύγων.

Ο κ. Ζέρβας παρουσίασε το πλέγμα των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος, μέσω ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, σε αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, εστιάζοντας στη σπουδαιότητα των μαθημάτων ελληνομάθειας που πραγματοποιούνται.

Από την πλευρά της, η κ. Μάρτιν διατύπωσε τη δέσμευση για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μέσω νέων προγραμμάτων, που θα εστιάζουν στην ένταξη των προσφύγων και θα αφορούν την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων τους.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 25 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ ΟΤΑ: Τι ζήτησε και τι πήρε από ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αγωνιστεί και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει…

Ρεπορτάζ 24 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχέδιο 4+4 κινήσεων για λύση του κυκλοφοριακού στο Λεκανοπέδιο της Αττικής

Το σχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στο Λεκανοπέδιο της…

Ρεπορτάζ 24 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καμπανάκι για έργα αντιπυρικής προστασίας και ετοιμότητας για το Εθνικό Πάρκο Σχινιά

Ευρεία σύσκεψη μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, για την…