Άρθρο Localit 04 Ιουλίου, 2019

Παρατείνεται έως 1η Σεπτεμβρίου η προθεσμία για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην ΤτΕ- Κατάργηση του νόμου ζητά η ΚΕΔΕ

Με απόφαση του αναπληρωτή  υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, παρατείνεται έως την 1η Σεπτεμβρίου 2019 η προθεσμία για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων των περιφερειών και του συνόλου των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, στον ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος και η υποχρεωτική κατάθεση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) στον ειδικό λογαριασμό.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ ο Πρόεδρος της Ένωσης Γ. Πατούλης σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, τη χαρακτήρισε θετική, επισημαίνοντας ότι η ολιγόμηνη παράταση δίνει «οξυγόνο» στους δήμους.

Ωστόσο όπως υπογράμμισε, πρόκειται για μία απόφαση που αποτελεί θεσμικό ατόπημα με στόχο την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπογράμμισε πως η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην κατάργηση των επίμαχων διατάξεων και των, σε εκτέλεση αυτών, υπουργικών αποφάσεων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα παιδική χαρά στην Οινόη από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Μια νέα, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά απέκτησε η Οινόη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…