Άρθρο Localit 04 Ιουλίου, 2019

Παρατείνεται έως 1η Σεπτεμβρίου η προθεσμία για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην ΤτΕ- Κατάργηση του νόμου ζητά η ΚΕΔΕ

Με απόφαση του αναπληρωτή  υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, παρατείνεται έως την 1η Σεπτεμβρίου 2019 η προθεσμία για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων των περιφερειών και του συνόλου των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, στον ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος και η υποχρεωτική κατάθεση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) στον ειδικό λογαριασμό.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ ο Πρόεδρος της Ένωσης Γ. Πατούλης σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, τη χαρακτήρισε θετική, επισημαίνοντας ότι η ολιγόμηνη παράταση δίνει «οξυγόνο» στους δήμους.

Ωστόσο όπως υπογράμμισε, πρόκειται για μία απόφαση που αποτελεί θεσμικό ατόπημα με στόχο την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπογράμμισε πως η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην κατάργηση των επίμαχων διατάξεων και των, σε εκτέλεση αυτών, υπουργικών αποφάσεων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…