Άρθρο Localit 23 Ιανουαρίου, 2016

Παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης ως τα τέλη Μαΐου θα ζητήσει ο Φ. Ολάντ

Την παράταση για τρεις ακόμη μήνες, έως τα τέλη Μαΐου, της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, στην οποία έχει κηρυχθεί η γαλλική επικράτεια, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους και τραυμάτισαν εκατοντάδες άλλους, προτίθεται να ζητήσει ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους «ανακοίνωσε ότι, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο την 3η Φεβρουαρίου ένα σχέδιο νόμου που θα παρατείνει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για μια διάρκεια τριών μηνών», ανέφερε σε ανακοίνωση του το Ελιζέ.

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, η οποία είχε κηρυχθεί την 13η Νοεμβρίου, την ημέρα που διαπράχθηκαν στο γαλλικό έδαφος οι πιο πολυαίμακτες επιθέσεις μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα έληγε στη θεωρία την 26η Φεβρουαρίου.

Το μέτρο ενισχύει τις εξουσίες της αστυνομίας, επιτρέποντάς της να προχωρά σε συλλήψεις και να κάνει έρευνες χωρίς εισαγγελική εντολή, όπως επίσης και να απαγορεύει συγκεντρώσεις.

Η πιθανή παράτασή της προκάλεσε έντονο διάλογο στη χώρα, καθώς νομικοί, κόμματα της αριστεράς και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών εκφράζουν έντονη ανησυχία για την ενδεχόμενη διαιώνιση του καθεστώτος εξαίρεσης στη Γαλλία.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…

Ρεπορτάζ 14 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα παιδική χαρά στην Οινόη από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Μια νέα, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά απέκτησε η Οινόη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του…