Άρθρο Localit 30 Ιανουαρίου, 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας ΠΟΕ-ΟΤΑ στον ΟΑΕΔ

imagesΠαράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του Ο.Α.Ε.Δ. πραγματοποιεί σήμερα  Πέμπτη,  στις 11 το πρωί η ΠΟΕ-ΟΤΑ  με τη συμμετοχή των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας στην Περιφέρεια Αττικής και των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Κοινωφελής Εργασία».

Σκοπός της κινητοποίησης είναι να εκφραστεί η αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να αποτραπεί η εκμετάλλευση συμβασιούχων μέσω προγραμμάτων που προωθούν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας,  (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., Κοινωφελής Εργασία, κ.λπ.).

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με σχετική ανακοίνωσή της  καταγγέλλει την πολιτική της εκμετάλλευσης των συμβασιούχων που απώτερο στόχο έχει τη διάλυση των υπηρεσιών των Δήμων, τις απολύσεις μόνιμου προσωπικού και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα με επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες.

Τέλος τονίζει ότι «θα αγωνιστεί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τα 5μηνα που στέλνουν και πάλι τους συμβασιούχους στην ανεργία πρέπει να καταργηθούν. Κανείς δεν μπορεί να είναι δούλος ενός συστήματος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα σε βάρος της κοινωνίας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…