Άρθρο Localit 15 Απριλίου, 2024

Παραπλανητικά sms με αποστολέα “DHMARXOS” λαμβάνουν πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας

Παραπλανητικά SMS με φερόμενο αποστολέα το “DHMARXOS” έχουν λάβει πολίτες στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας, κυρίως σε ηλικιωμένους και ζητούν από αυτούς να επικοινωνήσουν, μέσω συνδέσμου (ή/και αποστολή άλλων στοιχείων τους).

Ήδη σε σχετικές ανακοινώσεις – προειδοποιήσεις προς τους πολίτες έχουν προχωρήσει οι Δήμοι Λαρισαίων και Τυρνάβου, ενώ πιθανότατα σχετικά sms να έχουν αποσταλεί ευρύτερα.

Στις ανακοινώσεις των Δήμων Λαρισαίων και Τυρνάβου διευκρινίζεται ότι οι δήμαρχοι των δυο Δήμων ή υπηρεσίες των Δήμων δεν έχουν προχωρήσει στην αποστολή sms και εφιστούν την προσοχή των πολιτών.

Συγκεκριμένα τους καλούν:  Να είναι προσεκτικοί με τα ανεπιθύμητα μηνύματα κειμένου (sms), ιδιαίτερα αυτά που τους ζητούν να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο ή να καλέσουν έναν αριθμό τηλεφώνου.

Να μην αποκαλύπτουν ευαίσθητες πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα, όπως κωδικούς πρόσβασης ή αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, ως απάντηση σε ένα μήνυμα κειμένου.

Να καταγγείλουν το περιστατικό στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Τα πρώτα 100 κλιματιστικά σε ευάλωτα νοικοκυριά

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στη δωρεάν διάθεση των πρώτων 100 κλιματιστικών ενεργειακής κλάσης Α σε…

Ενδιαφέρουν 08 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναβαθμίστηκε το Δημοτικό Ελικοδρόμιο Νισύρου

Ο Δήμος Νισύρου ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των εργασιών πλήρους αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου, ένα έργο…

Ενδιαφέρουν 07 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πετρούπολη: Εγκαταστάθηκε «έξυπνο» παγκάκι

Το πρώτο «έξυπνο» παγκάκι εγκατέστησε και λειτουργεί ο Δήμος Πετρούπολης, σε συνεργασία με το Εθνικό…