Άρθρο Localit 09 Ιουνίου, 2021

Παραλιακός δρόμος στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου  γίνεται πεζόδρομος πιλοτικά αυτό το καλοκαίρι

Σε πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού Β. Παύλου προχωρά αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου.

Μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πεζοδρομείται το τμήμα από το ύψος της Ελ. Βενιζέλου μέχρι και το ύψος της Β. Γεωργίου και η εφαρμογή αυτού του μέτρου ξεκινά από σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου θα διαρκέσει έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα, ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορεί να καθιερωθεί και ενδεχομένως να επεκταθεί.

Ουσιαστικά θα ενοποιηθεί η κυκλοφορία πεζών από την πλατεία Δημητρακού προς την παραλιακή ζώνη, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα διοχετευτεί στα υπόλοιπα τμήματα του οδικού δικτύου. Στόχος είναι η αναβάθμιση της κυκλοφορίας, με προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών, χωρίς να παρεμποδίζεται η λειτουργία της τοπικής αγοράς. Η εφαρμογή της πεζοδρόμησης χαρακτηρίστηκε «επιθυμητή» από τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, καθώς ξεκαθαρίστηκε ότι θα ληφθούν ειδικά μέτρα, ώστε να εξυπηρετείται απρόσκοπτα ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων.

Θα υπάρχουν συνολικά 11 θέσεις στάθμευσης και μία θέση στάθμευσης οχημάτων ΑΜΕΑ στο βόρειο άκρο του πεζόδρομου. Στην παρούσα φάση, το τμήμα του παραλιακού δρόμου που θα πεζοδρομηθεί έχει μήκος 55 μέτρα, πλάτος από 11,5 έως 22 μέτρα και σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή «θα αποτελέσει μια ρηξικέλευθη θετική αλλαγή για τη λειτουργία της πόλης» τη θερινή περίοδο, που ως λιμάνι σηκώνει μεγάλο φορτίο επισκεπτών.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΛΣΤΑΤ:  28,9% του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού πέρυσι

Στο 28,9% ήταν το ποσοστό του πληθυσμού της χώρας (3.043.869 άτομα) που βρίσκονταν σε κίνδυνο…

Ρεπορτάζ 22 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υπαίθρια Έκθεση για τα ναυάγια και την ιστορία των θαλασσών της Κέας εντάχθηκε στο «Αντώνης Τρίτσης»

Στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ( άξονας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός»), εντάχθηκε το έργο «Υπαίθρια…

Ρεπορτάζ 22 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης το κρητικό ελαιόλαδο και τυποποιείται μόνο στην Κρήτη

Πρώτη νίκη για το κρητικό ελαιόλαδο και την περιφέρεια Κρήτης, η οριστική έγκριση από το υπουργείο…