Άρθρο Localit 09 Ιουνίου, 2021

Παραλιακός δρόμος στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου  γίνεται πεζόδρομος πιλοτικά αυτό το καλοκαίρι

Σε πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού Β. Παύλου προχωρά αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου.

Μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πεζοδρομείται το τμήμα από το ύψος της Ελ. Βενιζέλου μέχρι και το ύψος της Β. Γεωργίου και η εφαρμογή αυτού του μέτρου ξεκινά από σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου θα διαρκέσει έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα, ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορεί να καθιερωθεί και ενδεχομένως να επεκταθεί.

Ουσιαστικά θα ενοποιηθεί η κυκλοφορία πεζών από την πλατεία Δημητρακού προς την παραλιακή ζώνη, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα διοχετευτεί στα υπόλοιπα τμήματα του οδικού δικτύου. Στόχος είναι η αναβάθμιση της κυκλοφορίας, με προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών, χωρίς να παρεμποδίζεται η λειτουργία της τοπικής αγοράς. Η εφαρμογή της πεζοδρόμησης χαρακτηρίστηκε «επιθυμητή» από τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, καθώς ξεκαθαρίστηκε ότι θα ληφθούν ειδικά μέτρα, ώστε να εξυπηρετείται απρόσκοπτα ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων.

Θα υπάρχουν συνολικά 11 θέσεις στάθμευσης και μία θέση στάθμευσης οχημάτων ΑΜΕΑ στο βόρειο άκρο του πεζόδρομου. Στην παρούσα φάση, το τμήμα του παραλιακού δρόμου που θα πεζοδρομηθεί έχει μήκος 55 μέτρα, πλάτος από 11,5 έως 22 μέτρα και σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή «θα αποτελέσει μια ρηξικέλευθη θετική αλλαγή για τη λειτουργία της πόλης» τη θερινή περίοδο, που ως λιμάνι σηκώνει μεγάλο φορτίο επισκεπτών.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέος θεσμός επιβράβευσης της εκπαιδευτικής αριστείας από τον Δήμο Σοφάδων

Ο Δήμος Σοφάδων καθιερώνει έναν νέο μόνιμο θεσμό αναγνώρισης και επιβράβευσης της εκπαιδευτικής αριστείας, με…

Ρεπορτάζ 07 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Κοζάνης με τον Υπουργό Αθλητισμού για την αναβάθμιση του ΔΑΚ Κοζάνης

Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Γιάννης Κοκκαλιάρης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού…

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προχωρά το έργο αναβάθμισης της Μαρίνας στην Πάτρα

Η αναβάθμιση της Μαρίνας στην Πάτρα προχωρά με την άφιξη των νέων πλωτών εξεδρών, οι…