Άρθρο Localit 09 Ιουνίου, 2021

Παραλιακός δρόμος στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου  γίνεται πεζόδρομος πιλοτικά αυτό το καλοκαίρι

Σε πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού Β. Παύλου προχωρά αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου.

Μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πεζοδρομείται το τμήμα από το ύψος της Ελ. Βενιζέλου μέχρι και το ύψος της Β. Γεωργίου και η εφαρμογή αυτού του μέτρου ξεκινά από σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου θα διαρκέσει έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα, ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορεί να καθιερωθεί και ενδεχομένως να επεκταθεί.

Ουσιαστικά θα ενοποιηθεί η κυκλοφορία πεζών από την πλατεία Δημητρακού προς την παραλιακή ζώνη, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα διοχετευτεί στα υπόλοιπα τμήματα του οδικού δικτύου. Στόχος είναι η αναβάθμιση της κυκλοφορίας, με προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών, χωρίς να παρεμποδίζεται η λειτουργία της τοπικής αγοράς. Η εφαρμογή της πεζοδρόμησης χαρακτηρίστηκε «επιθυμητή» από τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, καθώς ξεκαθαρίστηκε ότι θα ληφθούν ειδικά μέτρα, ώστε να εξυπηρετείται απρόσκοπτα ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων.

Θα υπάρχουν συνολικά 11 θέσεις στάθμευσης και μία θέση στάθμευσης οχημάτων ΑΜΕΑ στο βόρειο άκρο του πεζόδρομου. Στην παρούσα φάση, το τμήμα του παραλιακού δρόμου που θα πεζοδρομηθεί έχει μήκος 55 μέτρα, πλάτος από 11,5 έως 22 μέτρα και σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή «θα αποτελέσει μια ρηξικέλευθη θετική αλλαγή για τη λειτουργία της πόλης» τη θερινή περίοδο, που ως λιμάνι σηκώνει μεγάλο φορτίο επισκεπτών.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…