Άρθρο Localit 04 Φεβρουαρίου, 2021

Παραχώρηση οκτώ ακινήτων της ΚΤΥΠ ΑΕ στο δήμο Αθηναίων

Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη σύγχρονων εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών χώρων, μέσω της αξιοποίησης των υφιστάμενων δομών, υπέγραψαν στην σημερινή συνάντησή τους, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο διευθύνων σύμβουλος της “ΚΤΥΠ ΑΕ” Αθανάσιος Γιάνναρης. 

Με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της “ΚΤΥΠ ΑΕ” από τον Δήμο Αθηναίων, στον άξονα της αναβάθμισης του αστικού τοπίου και της κοινωφελούς δράσης, οι δύο φορείς θα συστήσουν ειδικές ομάδες εργασίας που θα συντονίζουν τα υλοποιούμενα έργα και τις δράσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται η αξιοποίηση του κτιρίου της πρώην ποτοποιίας ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια, το οποίο αποτελεί δείγμα της εξαιρετικής σύγχρονης βιομηχανικής ιστορίας της χώρας. 

Μάλιστα, το νέο πλαίσιο συνεργασίας περιλαμβάνει ως πρώτο βήμα την παραχώρηση, άνευ ανταλλάγματος, οκτώ ακινήτων ιδιοκτησίας “ΚΤΥΠ ΑΕ” στον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος αναλαμβάνει την πραγματοποίηση όλων εκείνων των τεχνικών και δομικών παρεμβάσεων, ώστε οι χώροι να καταστούν σύγχρονοι και ασφαλείς προτού αποδοθούν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. 

Οι κτιριακές δομές, οι οποίες παραχωρούνται για τέσσερα χρόνια με δικαίωμα παράτασης, θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για σχολική χρήση και συγκεκριμένα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. 

«Το ρητό “η ισχύς εν τη ενώσει” δυστυχώς συχνά το ξεχνάμε στην πατρίδα μας. Όμως μόνο μέσω της συνεργασίας μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα. Και αυτό κάνουμε με το Δήμο Αθηναίων σήμερα» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ανέφερε ότι εκτός από τα ακίνητα της “ΚΤΥΠ ΑΕ” «θα αναζητήσουμε τρόπους αξιοποίησης και άλλων υφιστάμενων δομών, που θα μπορούσαν να αποδοθούν στους κατοίκους της πόλης, ως εκπαιδευτικοί, πολιτιστικοί και αθλητικοί χώροι». «Η πόλη έχει ανάγκη από “ανάσες” και οι Αθηναίοι από δημόσιους χώρους, που θα κάνουν πιο όμορφη την καθημερινότητα τους, θα δώσουν διεξόδους ιδίως στους νέους και θα επαναφέρουν το αίσθημα της γειτονιάς» σημείωσε. 

Για μία συνεργασία που επιτρέπει στην Αθήνα να προχωρήσει στην αναβάθμιση και την αξιοποίηση υποδομών που μέχρι σήμερα έμεναν στην αδράνεια, μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. «Και αυτή η προοπτική, μας δίνει δύο πολύ σημαντικές λύσεις. Η πρώτη και πιο ουσιαστική αφορά στην στέγαση των μαθητών μας και η δεύτερη έχει να κάνει με τις ανάγκες της πόλης για υποδομές σύγχρονες και λειτουργικές για όλους. Η Αθήνα έχει μπει ήδη σε μία τροχιά, και με αυτήν την συνεργασία, να αξιοποιήσει κάθε δημόσιο και διαθέσιμο χώρο για να κάνει καλύτερη τη ζωή στην καθημερινότητά της» προσέθεσε.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της “ΚΤΥΠ Α.Ε.” Αθανάσιος Γιάνναρης δήλωσε: «Με χαρά υπογράφουμε σήμερα με το Δήμο Αθηναίων μνημόνιο συνεργασίας για την αξιοποίηση σημαντικών ακινήτων ιδιοκτησίας μας, προς όφελος του συνόλου- με κοινωφελή χαρακτήρα, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην Αθήνα. Παράλληλα, παραχωρούμε οκτώ ακίνητα στο Δήμο Αθηναίων, ώστε να ενισχύσουμε την κάλυψη των αναγκών του, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Δημόσια διαβούλευση για την ΟΧΕ Ταϋγέτου, την Τρίτη 28 Μαΐου στην Αλαγονία

Την Τρίτη 28 Μαΐου στις 11:00, στην Αίθουσα του Κοινοτικού Καταστήματος Αλαγονίας ο Δήμος Καλαμάτας…

Ρεπορτάζ 24 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δράμα: Στο πρόγραμμα “EΡAH” για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας ο Δήμος

Ο Δήμος Δράμας συμμετέχει στο πρόγραμμα “ΕΡΑΗ”, για τη λήψη τεχνικής βοήθειας προκειμένου να γίνει…

Ρεπορτάζ 24 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ευρεία σύσκεψη για την πυροπροστασία στον δήμο Κιλελέρ

Διευρυμένη συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π) πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Δήμου…