Άρθρο Localit 15 Ιουλίου, 2017

Πάνω από 7.000 αστυνομικοί, δημόσιοι υπάλληλοι και πανεπιστημιακοί, απολύθηκαν χθες

Η τουρκική κυβέρνηση απέλυσε σήμερα περισσότερους από 7.000 αστυνομικούς, δημοσίους υπαλλήλους και πανεπιστημιακούς, παραμονή της πρώτης επετείου από το αποτυχημένο πραξικόπημα σε βάρος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα εντάσσεται στα μέτρα καταστολής που υιοθετήθηκαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, πρώην σύμμαχο του Ερντογάν που σήμερα ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ.

Συνολικά έχουν απολυθεί ή τεθεί σε υποχρεωτική αργία περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι και έχουν συλληφθεί 50.000 στρατιωτικοί, αστυνομικοί, δικαστικοί, καθηγητές και άλλοι.

Με βάση το τελευταίο διάταγμα απολύονται 2.303 αστυνομικοί (μεταξύ αυτών και ορισμένοι υψηλόβαθμοι) και 302 πανεπιστημιακοί καθηγητές. Επίσης, χάνουν τον βαθμό τους 342 απόστρατοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί.

Περισσότεροι από 240 άνθρωποι, οι περισσότεροι πολίτες, σκοτώθηκαν πέρσι τον Ιούλιο, όταν ένα μικρό μέρος του στρατού προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση του Ερντογάν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Εκτός Συνόρων 09 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας τίμησε την Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων»

Την Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων» τίμησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, αναγνωρίζοντας τη…