Άρθρο Localit 20 Ιανουαρίου, 2022

Πάνω από 200.000 κλήσεις έκοψε το 2021 η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης

Περισσότερες από 200.000 κλήσεις σε παραβάτες οδηγούς έκοψε κατά τη διάρκεια του 2021 η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων που διενήργησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 200.500 τροχονομικές παραβάσεις, ενώ αφαιρέθηκαν 1377 πινακίδες για παράνομο παρκάρισμα σε ράμπες ή σε θέσεις στάθμευσης που προορίζονται για άτομα με αναπηρίες, σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ακόμη, εντός του 2021, στο πλαίσιο λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης «THESi» διενεργήθηκαν 796.658 έλεγχοι τόσο στις θέσεις μονίμων κατοίκων όσο και στις θέσεις επισκεπτών.

Όσον αφορά την τήρηση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας διεξήχθησαν 11.138 έλεγχοι για χρήση μάσκας και 49.603 έλεγχοι κυκλοφορίας και εισόδου σε δημόσιες υπηρεσίες. Παράλληλα, 414 καταστηματάρχες της πόλης ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας των καφέ, εστιατορίων και μπαρ στο πλαίσιο της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στις υπόλοιπες αρμοδιότητες της Υπηρεσίας, έγιναν έλεγχοι για τη νόμιμη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και για παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε συνεργασία, κατά περίπτωση, με το τμήμα Ελεγκτών και Επιδοτών και την Ελληνική Αστυνομία. Διενεργήθηκαν συνολικά 959 τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι, όπου διαπιστώθηκαν 283 παραβάσεις σε 276 καταστήματα.

Όσον αφορά τους ελέγχους για το παράνομο υπαίθριο εμπόριο, έγιναν 502 έλεγχοι από μεικτά κλιμάκια, κατά τη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν 86 παραβάσεις και προχώρησαν 90 κατασχέσεις προϊόντων παραεμπορίου.

Σε 1750 κατ’ οίκον επισκέψεις δημοτικών αστυνομικών πραγματοποιήθηκαν 3400 θεωρήσεις γνησίου της υπογραφής για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατούν να μετακινηθούν, ενώ τέλος έγιναν έλεγχοι για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, συγκροτήθηκαν μικτά κλιμάκια για έλεγχο των διατάξεων που ρυθμίζουν τα ζώα συντροφιάς και πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σχολεία για το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο 9,4% η καταγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου

Πολύ χαμηλή είναι η προσέλευση των  δημοτών στο Κτηματολόγιο για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νομοσχέδιο προβλέπει την κάλυψη από τους δήμους λειτουργικών αναγκών Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων…

Ρεπορτάζ 25 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ ΟΤΑ: Τι ζήτησε και τι πήρε από ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αγωνιστεί και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει…